Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα κατοικίδια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι ιδιοκτήτες ζώων συνομιλούν μαζί τους 219 ώρες το χρόνο.

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων βλέπουν στους τριχωτούς φίλους τους έναν έμπιστο σύντροφο, με τον οποίο μπορούν να μοιραστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον εργασιακό τους χώρο, τις οικονομικές τους ανησυχίες, τα πιο βαθιά τους μυστικά, ακόμη και τους προβληματισμούς τους γύρω από τις ερωτικές τους σχέσεις.

Μάλιστα, όπως αναφέρει πρόσφατη έρευνα την οποία επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, περνούν κατά μέσο όρο 219 ώρες το χρόνο μιλώντας με τα κατοικίδιά τους.

Οι ιδιοκτήτες σκύλων «συνομιλούν» με τα ζωάκια τους κατά μέσο όρο 36 λεπτά την ημέρα, ενώ ο αντίστοιχος χρόνος για εκείνους που προτιμούν τη συντροφιά μιας γάτας είναι 28 λεπτά.

Το ένα τρίτο των γυναικών (ποσοστό περίπου 34% από συνολικό δείγμα 2.000 ερωτηθέντων) και πάνω από το ένα τέταρτο των ανδρών (28%) αναφέρουν ότι αυτό τους βοηθά να βάζουν τις σκέψεις τους σε τάξη και να παίρνουν αποφάσεις.

Το 41% των συμμετεχόντων παραδέχτηκε ότι το να μιλούν με τα κατοικίδιά τους, τους κάνει να αισθάνονται πιο χαλαροί.

Η συντροφιά ενός κατοικίδιου είναι πολύ σημαντική ακόμη σε όσους έχουν σχέση -στους άντρες (34%) και στις γυναίκες (39%)- με τους ερωτηθέντες να δηλώνουν ότι περνούν περισσότερο χρόνο με το ζωάκι τους παρά με το σύντροφό τους.

Τέλος, ένα 10% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι έχουν χωρίσει από κάποιο σύντροφο, επειδή εκείνος δε συμπαθούσε το κατοικίδιό τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.