Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Οι νικητές του φετινού Imagine Cup

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

The Eye of Med, ANEMoS MIS Group και Genesis βραβεύτηκαν στον φοιτητικό διαγωνισμό.
Η Microsoft Ελλάς πραγματοποίησε τους ελληνικούς τελικούς του 12ου Παγκόσμιου Φοιτητικού Διαγωνισμού Imagine Cup την Παρασκευή 25 Απριλίου στα κεντρικά γραφεία της στο Μαρούσι. Νικήτριες ομάδες ανά κατηγορία αναδείχθηκαν οι εξής:

World Citizenship– Ομάδα: The Eye of Med
Innovation – Ομάδα: ANEMoS MIS Group
Games –Ομάδα: Genesis

Οι 3 νικήτριες ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν με τις καλύτερες ομάδες από όλο τον κόσμο στις αντίστοιχες κατηγορίες και εφόσον προκριθούν, θα επιλεχθούν να συμμετάσχουν στους Παγκόσμιους Τελικούς οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν από 29 Ιουλίου ως 1 Αυγούστου 2014, στα κεντρικά γραφεία της Microsoft, στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Την εκδήλωση για τους ελληνικούς τελικούς άνοιξε η Ελένη Ραχανιώτου, Διευθύντρια του Τμήματος Τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς, η οποία και δήλωσε: «Σήμερα είναι για εμάς η πιο ωραία μέρα του χρόνου. Το Imagine Cup παίρνει κάθε χρόνο μια διαφορετική χροιά και έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Φέτος έχει ακόμα μεγαλύτερο, αφού είναι λίγο πιο δύσκολο, με μεγαλύτερο ανταγωνισμό και εξαιρετικό επίπεδο συμμετοχών. Θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή επιτυχία. Θα είμαστε πάντα κοντά σας προσφέροντας νέες ευκαιρίες και στήριξη στα επόμενά σας βήματα».

Στη συνέχεια, οι 11ομάδες που επιλέχτηκαν να συμμετέχουν στην τελική φάση του ελληνικού διαγωνισμού παρουσίασαν τις εφαρμογές που έχουν αναπτύξει.

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες:

Games Σε αυτή την κατηγορία διακρίνονται τα πιο συναρπαστικά και διασκεδαστικά παιχνίδια
World Citizenship Σε αυτή την κατηγορία διακρίνεται η εφαρμογή λογισμικού που έχει την προοπτική να επιδράσει θετικά στην ανθρωπότητα
Innovation Αυτή η κατηγορία απευθύνεται στις πιο πρωτοπόρες και καινοτόμες εφαρμογές

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των νικητών, οποίοι και δήλωσαν:

Γιώργος Ντακάκης (Τhe Eye of Med) «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να διακριθούμε στο θεσμό Imagine Cup στην κατηγορία «National World Citizenship». Η επιθυμία μας ήταν να δημιουργήσουμε κάτι χρήσιμο για τον κόσμο και έχοντας αυτό τον προσανατολισμό προέκυψε το συγκεκριμένο project.
Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο εξωτερικό.»

Νίκος Ευαγγελίου (ANEMoS MIS GROUP) «Η πρωτιά της πρότασής μας στο Innovation μας δίνει την ώθηση να γίνουμε ακόμα καλύτεροι και να εκπροσωπήσουμε επάξια τη χώρα μας και τη Microsoft Ελλάδας στα επόμενα στάδια του διαγωνισμού. Κυρίως όμως, το υψηλό επίπεδο των προτάσεων που κατατέθηκαν δίνει σε εμάς ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια και καταδεικνύει το υψηλότατο επίπεδο του θεσμού σε πανελλαδικό επίπεδο. Ευχαριστούμε την Microsoft Ελλάδας για την άρτια φιλοξενία και την αποδοχή της πρότασής μας και τον μέντορά μας καθηγητή Αντώνιο Τζε για την αδιάκοπη υποστήριξη των ερευνητικών μας προσπαθειών.»

Κώστας Ντόκος (Genesis) «Έχοντας ξεκινήσει το project από το καλοκαίρι, και χωρίς να έχουμε συναντηθεί ποτέ όλη η ομάδα από κοντά παρά μόνο στους ελληνικούς τελικούς, είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που καταφέραμε και κερδίσαμε την πρώτη θέση. Θα δώσουμε το 110% των δυνατοτήτων μας στους επερχόμενους παγκόσμιους ημιτελικούς και ευελπιστούμε να καταφέρουμε να είμαστε στο Σιάτλ το καλοκαίρι για να εκπροσωπήσουμε επάξια τη χώρα μας!»

Επισημαίνεται ότι τα projects των φοιτητών αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή, η οποία απαρτιζόταν από τους:

- Παναγιώτη Καράμπελα, Λέκτορα, Σχολή Ικάρων
- Ανδρέα «Cowboy» Δερδεμέζη , Gaming expert/consultant
- Φώτη Δραγανίδη, Διευθυντή Κέντρου Καινοτομίας Microsoft Ελλάς
- Ελένη Ραχανιώτου, Διευθύντρια Τμήματος Τεχνολογίας Microsoft Ελλάς

Ο διαγωνισμός Imagine Cup ξεκίνησε από τη Microsoft Corp. το 2003 με στόχο να ενθαρρύνει τους νέους να αναπτύξουν καινοτόμες εφαρμογές, διεκδικώντας παράλληλα διεθνή αναγνώριση. Σημαντικό και αυτή την χρονιά είναι ότι το χρηματικό ποσό το οποίο θα διεκδικήσουν οι μεγάλοι νικητές των παγκόσμιων τελικών, το οποίο υπερβαίνει το ποσό των 200.000 δολαρίων. Το Imagine Cup έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση στους νέους όλου του κόσμου, καθώς πάνω από 1,65 εκατομμύρια νέοι έχουν συμμετάσχει καταθέτοντας τις προτάσεις τους. Με πάνω από 250.000 συμμετοχές από όλο τον κόσμο το 2013, έχει σκοπό να αναδείξει την ευρηματικότητα των φοιτητών και των μαθητών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό είναι διαθέσιμες στην ελληνική ιστοσελίδα του Imagine Cup www.imaginecup.gr, καθώς και στο επίσημο ελληνικό φόρουμ του διαγωνισμού http://studentguru.gr/p/imaginecup.aspx.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.