Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Νεφροπαθής κινδύνευσε κατά την αιμοκάθαρση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα αμφιβόλου ποιότητας φίλτρο αιμοκάθαρσης παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή σε έναν 58χρονο νεφροπαθή, που χρειάστηκε να νοσηλευτεί δυο ημέρες και να μεταγγιστεί στην μονάδα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Πύργου.

Το περασμένο Σάββατο ο 58χρονος νεφροπαθής πήγε στο νοσοκομείο για την τακτική του αιμοκάθαρση και δυο ώρες μετά, στο μέσο περίπου της διαδικασίας, το φίλτρο χάλασε και άρχισε μαζική απώλεια και διαρροή αίματος. Η έγκαιρη αντίδραση και η ψυχραιμία της νοσηλεύτριας, η οποία πρόλαβε και τον αποσύνδεσε, φαίνεται ότι του έσωσαν τη ζωή, χωρίς ωστόσο να αποφύγει την ταλαιπωρία, όπως αναφέρει το patrisnews.com.

Ο άτυχος 58χρονος, που ήδη αντιμετωπίζει πρόβλημα με την καρδιά του και υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση 4 φορές την εβδομάδα για 3 (και όχι 4 που διαρκεί για τους περισσότερους) ώρες, σύμφωνα με τις οδηγίες της θεράποντος ιατρού ώστε να μην ταλαιπωρείται πολύ, χρειάστηκε να νοσηλευτεί για δυο ημέρες. Φυσικά, του έγινε μετάγγιση αίματος αφού έχασε αρκετό αίμα όταν χάλασε το φίλτρο ενώ παράλληλα ξεκίνησε και θεραπεία προκειμένου να αποφευχθεί κάποια μόλυνση, καθώς μετά την ταλαιπωρία αυτή ανέβασε και πυρετό.

Για το θέμα αυτό ο σύλλογος νεφροπαθών του νομού Ηλείας απευθύνθηκε στον εισαγγελέα και εντός των ημερών αναμένεται να υποβάλλει μήνυμα κατά παντός υπευθύνου. Επίσης, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του συλλόγου, Τάσος Ζωγόπουλος, οι νεφροπαθείς είναι αποφασισμένοι να μη συνδεθούν στα μηχανήματα για αιμοκάθαρση με αυτά τα φίλτρα καθώς φοβούνται για την ζωή τους.

Παράλληλα, για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός με επιστολή που του έστειλε η πανελλήνια ομοσπονδία νεφροπαθών στην οποία επισημαίνεται ο αυξημένος κίνδυνος από την χρήση των συγκεκριμένων φίλτρων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.