Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Δεν υπήρχε πιστοποίηση για το παιχνίδι "παγίδα"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Φορέας Επιθεωρήσεων – Πιστοποιήσεων TÜV HELLAS (TÜV NORD) με ανακοίνωσή του τονίζει ότι το παιχνίδι στο λούνα παρκ στο Ελληνικό όπου ένα 13χρονο παιδί έχασε τη ζωή του και η 9χρονη αδελφή του τραυματίστηκε σοβαρά, δεν φέρει καμία πιστοποίηση.

Ο φορέας αναφερόμενος στο έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πιστοποίηση των παιχνιδιών, σημειώνει ότι το συγκεκριμένο πιστοποιητικό-που έχει λήξει από τον περασμένο Νοέμβριο- δεν αφορά στο συγκεκριμένο παιχνίδι ούτε το συγκεκριμένο λούνα πάρκ στο Ελληνικό.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Ο Φορέας Επιθεωρήσεων – Πιστοποιήσεων TÜV HELLAS (TÜV NORD) με υψηλό αίσθημα ευθύνης επιθυμεί με σκοπό την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας να διευκρινίσει αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα που συνέβη σε λούνα παρκ στο Ελληνικό, ότι το εν λόγω παιχνίδι και η εγκατάσταση δεν φέρει καμία πιστοποίηση του Φορέα TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Το πιστοποιητικό που διακινείται στον τύπο, δεν αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι, ούτε τη συγκεκριμένη εγκατάσταση λούνα παρκ στο Ελληνικό.

Ο Φορέας μας είχε πιστοποιήσει τον Μάιο του 2012 ένα εντελώς διαφορετικό ψυχαγωγικό παιχνίδι, στην περιοχή του Ασπροπύργου, για το οποίο μάλιστα η πιστοποίηση δεν είναι σε ισχύ καθώς έχει λήξει από τον Νοέμβριο του 2013.

Ο φορέας μας είχε πιστοποιήσει: Το συμβάν συνέβη σε:

Μία 8γωνη πισίνα Παραλληλόγραμμη πισίνα

Παιχνίδι σε σχήμα σφαίρας Παιχνίδι σε σχήμα κυλίνδρου

Παιχνίδι με περιμετρικό φράχτη ύψους 2 μέτρων Παιχνίδι χωρίς καμία περίφραξη

Παιχνίδι χρώματος κίτρινου-κόκκινου Παιχνίδι χρώματος μπλε

Παιχνίδι στον Ασπρόπυργο Παιχνίδι στο Ελληνικό

Εκφράζουμε τη βαθιά και απεριόριστή μας λύπη για το τραγικό γεγονός και θέλουμε να τονίσουμε ότι ο Φορέας TÜV HELLAS (TÜV NORD) δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στη συγκεκριμένη υπόθεση. Παρακαλούμε δε να δημοσιευθούν οι σχετικές διευκρινήσεις που αποκαθιστούν την αλήθεια για τον Φορέα TÜV HELLAS (TÜV NORD), ο οποίος από το 1987 διασφαλίζει την ποιότητα και την ασφάλεια".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.