Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Εξελίξεις στην τραγική υπόθεση του λούνα παρκ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Μπορείτε να διαβάσετε στα ακόλουθα άρθρα όλες οι εξελίξεις για την τραγική υπόθεση του λούνα πάρκ

----------------------------

Συνελήφθη ο διαχειριστής του Λούνα Παρκ

Παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα Ελληνικού ο διαχειριστής της εταιρείας που ανήκει το Λούνα Παρκ όπου συνέβη το τραγικό δυστύχημα, οπότε και συνελήφθη.

Δείτε το βίντεο από το STAR




Πηγή: http://www.enikos.gr

----------------------------

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στους συλληφθέντες για την τραγωδία

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία απο αμέλεια και βαριά σωματική βλάβη απο αμέλεια, ασκήθηκε στους τρεις συλληφθέντες για το τραγικό περιστατικό στο λούνα παρκ στο Ελληνικό.

Παρόλο που η δίωξη ειναι σε βαθμό πλημμελήματος, οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σε τακτικό ανακριτή λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.


Πηγή:  http://www.enikos.gr

----------------------------

«Απίστευτο και τραγικό γεγονός στο Ελληνικό»

Ως το «πλέον απίθανο και απίστευτο τραγικό γεγονός στο οποίο συνέδραμαν όλες οι απίθανες φυσικές δυνάμεις» χαρακτήρισε το δυστύχημα που σημειώθηκε χθες σε λούνα παρκ στο Ελληνικό, όπου σκοτώθηκε το 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε η εννιάχρονη αδελφή του, ο συνήγορος του Ιταλού ενοικιαστή εξοπλισμού του παιδικού πάρκου.

Έξω από το γραφείο του εισαγγελέα όπου οδηγήθηκαν ο εντολέας του και άλλοι δύο υπάλληλοι του λούνα παρκ, ο δικηγόρος Άγης Τάτσης εξέφρασε τη βαθιά οδύνη του για το τραγικό περιστατικό και υποστήριξε ότι στον χώρο εφαρμόζονταν όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες ασφαλείας. Μάλιστα, τόνισε ότι ο κανονισμός απαγορεύει ρητά τη λειτουργία του επίμαχου παιχνιδιού, όταν ο αέρας ξεπερνά τα 9 μποφόρ «κάτι που δεν συνέβαινε χθες».

«Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι ένας όγκος 80 κιλών θα μπορούσε να σηκωθεί με μία ριπή ανέμου. Δεν έχει συμβεί ποτέ ατύχημα εδώ και 17 χρόνια, που ο πελάτης μου ασχολείται με αυτήν τη δουλειά» υποστήριξε ο δικηγόρος. Τέλος, επισήμανε πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε γίνει έλεγχος της πίεσης του αέρα και ήταν δεμένο όπως έπρεπε, «αλλά το σκοινί έσπασε και η μπάλα σηκώθηκε οκτώ μέτρα στο αέρα».

Σε λίγη ώρα ο εισαγγελέας θα απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος των τριών προσαχθέντων ενώπιόν του.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του, ο δήμος Ελληνικού τονίζει ότι το δημοτικό συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του, είχε εγκρίνει την παραχώρηση- εκμίσθωση του επίμαχου χώρου, όπως αιτήθηκε η εταιρεία HAPPY FUN ΕΠΕ. Ωστόσο, διευκρινίζει ότι η εταιρεία δεν κατέθεσε αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ στον συγκεκριμένο χώρο και ως εκ τούτου τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από τον δήμο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

----------------------------

Έλεγχος για τη νομιμότητα λειτουργίας του λούνα- παρκ

Την άμεση διενέργεια ελέγχου στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, προκειμένου να εξεταστεί η νομιμότητα λειτουργίας του λούνα - παρκ, στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γούναρη, όπου σημειώθηκε το χθεσινό τραγικό περιστατικό με το θανάσιμο τραυματισμό ενός 13χρονου και τον τραυματισμό μίας 9χρονης, διέταξε ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Παρασκευάς Νομικός.

Όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη διενέργεια ελέγχου διέταξε ο κ. Νομικός, μετά από εντολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.



----------------------------

Δήμος Ελληνικού: Δεν δώσαμε άδεια για λούνα παρκ

Το λούνα παρκ, όπου έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε σοβαρά η αδερφή του, λειτουργούσε χωρίς άδεια, σύμφωνα με τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Σε σχετική ανακοίνωση ο δήμος αναφέρει :

«1. Η εταιρεία «HAPPY FUN ΕΠΕ» είχε ζητήσει με την από 10-10-2013 αίτησή της, την παραχώρηση χώρου στο παρκάκι στη συμβολή των οδών Αφροδίτης και Κύπρου.

2. Το Δημοτικό Συμβούλιο με την 299/30-10-2013 ομόφωνη απόφασή του ενέκρινε την παραχώρηση - εκμίσθωση του χώρου που αιτήθηκε από την εταιρεία.

3. Στις 15-11-2013 υπογράφηκε συμφωνητικό εκμίσθωσης του χώρου μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας.

4. Η εταιρεία δεν κατέθεσε αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα – παρκ στο συγκεκριμένο χώρο και τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από το Δήμο».


Πηγή: http://www.enikos.gr

----------------------------

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι συλληφθέντες του λούνα-παρκ

Προθεσμία να απολογηθούν αύριο στον ανακριτή ,πήραν οι τέσσερις συλληφθέντες για το τραγικό περιστατικό στο λούνα-παρκ του Ελληνικού, μεταξύ αυτών και ο Έλληνας διαχειριστής της επιχείρησης που παραδόθηκε το πρωί . Μέχρι τότε θα κρατούνται από τις αστυνομικές αρχές.


Πηγή: http://www.enikos.gr


----------------------------

Συγκλονίζει η κατάθεση του πατέρα του 13χρονου-Τι λένε οι αυτόπτες μάρτυρες

Συγκλονίζει η κατάθεση του πατέρα του 13χρονου παιδιού που έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ στο Ελληνικό. Ο ίδιος αποδίδει ευθύνες στον υπεύθυνο του λούνα παρκ καθώς, όπως υποστήριξε στην κατάθεσή του, «δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και συγκεκριμένα το σκοινί της κυλινδρικής μπάλας δεν ήταν δεμένο στο έδαφος».

«Ξαφνικά φύσηξε δυνατός αέρας και ανασήκωσε την πλαστική μπάλα στον αέρα, περίπου σε ύψος δέκα μέτρων και στη συνέχεια έπεσε στο έδαφος και σε απόσταση δέκα μέτρων μακριά από την πισίνα. Αμέσως έτρεξα στο σημείο για να δω τα παιδιά και για να σταματήσω την μπάλα που κυλούσε στο έδαφος. Αμέσως έβγαλα έξω την κόρη μου, η οποία δεν μου μίλησε και μετά από λίγα λεπτά άνοιξε τα μάτια της», ανέφερε ο πατέρας μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε:

«Συγχρόνως η γυναίκα μου μαζί με άλλους παρευρισκόμενους τράβηξαν έξω από την μπάλα τον γιο μου, τον οποίο μόλις τον βγάλαμε του έκανε ένας κύριος τεχνητή αναπνοή και αμέσως κάλεσα το ΕΚΑΒ και την αστυνομία. Με τη σύζυγό μου πήγαμε στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία όπου διακομίστηκαν τα παιδιά, οι γιατροί μου γνώρισαν ότι ο γιος μου είχε καταλήξει από τα τραύματα του».





Αποκαλυπτικές είναι και οι καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι περιγράφουν το τραγικό συμβάν. Ένας μάρτυρας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Όταν κοίταξα εγώ την εν λόγω μπάλα, είδα ότι την είχε παρασύρει ένας ανεμοστρόβιλος και είδα ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι μικρής ηλικίας μέσα σε αυτή. Η μπάλα από τον ανεμοστρόβιλο σηκώθηκε πολύ ψηλά στον αέρα και λόγω του ότι δεν υπήρχε προστατευτικό δίχτυ, έφτασε μέχρι και τα καλώδια της ΔΕΗ. Ενώ πίστευα ότι θα πέσουν από κει στο έδαφος, ήρθε ένα δεύτερο δυνατό ρεύμα αέρα και παρέσυρε εκ νέου τη φουσκωτή μπάλα με τα δύο παιδιά, πηγαίνοντάς την πάνω σε έναν μεταλλικό φράχτη, ο οποίος είναι περίφραξη για ένα άλλο παιχνίδι του λούνα παρκ και τελικώς η μπάλα έπεσε στο έδαφος».
























Στο παρακάτω έγγραφο βλέπετε το διπλότυπο είσπραξης του ενοικίου ύψους 1.450 ευρώ, που εισέπραττε ο Δήμος Ελληνικού για την έκταση που είχε παραχωρήσει στο λούνα παρκ. Το διπλότυπο έχει ημερομηνία 27 Ιανουαρίου 2014.



Όπως βλέπετε και στο παρακάτω έγγραφο, τα συγκεκριμένα παιχνίδια του λούνα παρκ φέρονται να είχαν ελεγχθεί το 2012 από ιδιωτική εταιρεία σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο. Η πιστοποίηση των παιχνιδιών έληξε το Νοέμβριο του 2013.




Πηγή: http://www.enikos.gr

----------------------------

Δεν υπήρχε πιστοποίηση για το παιχνίδι "παγίδα"

Ο Φορέας Επιθεωρήσεων – Πιστοποιήσεων TÜV HELLAS (TÜV NORD) με ανακοίνωσή του τονίζει ότι το παιχνίδι στο λούνα παρκ στο Ελληνικό όπου ένα 13χρονο παιδί έχασε τη ζωή του και η 9χρονη αδελφή του τραυματίστηκε σοβαρά, δεν φέρει καμία πιστοποίηση.

Ο φορέας αναφερόμενος στο έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πιστοποίηση των παιχνιδιών, σημειώνει ότι το συγκεκριμένο πιστοποιητικό-που έχει λήξει από τον περασμένο Νοέμβριο- δεν αφορά στο συγκεκριμένο παιχνίδι ούτε το συγκεκριμένο λούνα πάρκ στο Ελληνικό.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Ο Φορέας Επιθεωρήσεων – Πιστοποιήσεων TÜV HELLAS (TÜV NORD) με υψηλό αίσθημα ευθύνης επιθυμεί με σκοπό την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας να διευκρινίσει αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα που συνέβη σε λούνα παρκ στο Ελληνικό, ότι το εν λόγω παιχνίδι και η εγκατάσταση δεν φέρει καμία πιστοποίηση του Φορέα TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Το πιστοποιητικό που διακινείται στον τύπο, δεν αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι, ούτε τη συγκεκριμένη εγκατάσταση λούνα παρκ στο Ελληνικό.

Ο Φορέας μας είχε πιστοποιήσει τον Μάιο του 2012 ένα εντελώς διαφορετικό ψυχαγωγικό παιχνίδι, στην περιοχή του Ασπροπύργου, για το οποίο μάλιστα η πιστοποίηση δεν είναι σε ισχύ καθώς έχει λήξει από τον Νοέμβριο του 2013.

Ο φορέας μας είχε πιστοποιήσει: Το συμβάν συνέβη σε:

Μία 8γωνη πισίνα Παραλληλόγραμμη πισίνα

Παιχνίδι σε σχήμα σφαίρας Παιχνίδι σε σχήμα κυλίνδρου

Παιχνίδι με περιμετρικό φράχτη ύψους 2 μέτρων Παιχνίδι χωρίς καμία περίφραξη

Παιχνίδι χρώματος κίτρινου-κόκκινου Παιχνίδι χρώματος μπλε

Παιχνίδι στον Ασπρόπυργο Παιχνίδι στο Ελληνικό

Εκφράζουμε τη βαθιά και απεριόριστή μας λύπη για το τραγικό γεγονός και θέλουμε να τονίσουμε ότι ο Φορέας TÜV HELLAS (TÜV NORD) δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στη συγκεκριμένη υπόθεση. Παρακαλούμε δε να δημοσιευθούν οι σχετικές διευκρινήσεις που αποκαθιστούν την αλήθεια για τον Φορέα TÜV HELLAS (TÜV NORD), ο οποίος από το 1987 διασφαλίζει την ποιότητα και την ασφάλεια".


Πηγή: http://www.enikos.gr

----------------------------

"Σφραγίστηκε" το λούνα παρκ στο Ελληνικό

Πριν από λίγο, αξιωματικός του αστυνομικού τμήματος του Ελληνικού τοιχοκόλλησε την έκθεση προσωρινής σφράγισης του υπαίθριου λούνα παρκ, όπου συνέβη το τραγικό δυστύχημα με τον 13χρονο, που έχασε τη ζωή του.


Πηγή: http://www.enikos.gr

----------------------------

Για κακούργημα οι συλληφθέντες για την τραγωδία στο Ελληνικό

Κακουργηματικού βαθμού έγιναν οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες για το δυστύχημα στο παιδικό πάρκο στο Ελληνικό, το απόγευμα της Κυριακής, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 13χρονου αγοριού και τον τραυματισμό της αδελφής του.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δικαστικές Αρχές μετέτρεψαν τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν χθες στους τέσσερις κατηγορουμένους από πλημμελήματα σε κακουργήματα, καθώς φαίνεται να προέκυψαν νέα στοιχεία στην υπόθεση.

Έτσι, η κατηγορία που αρχικά είχε απαγγελθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Ενόψει της εξέλιξης αυτής, οι τέσσερις κατηγορούμενοι, δηλαδή ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο Ιταλός ενοικιαστής των παιχνιδιών και οι δύο υπάλληλοι, υπήκοοι Μπαγκλαντές, που επρόκειτο σήμερα να απολογηθούν για πλημμελήματα, ζήτησαν και έλαβαν από τον ανακριτή της υπόθεσης νέα προθεσμία, για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.


Πηγή: http://www.enikos.gr



----------------------------




Δήμος Ελληνικού: Γι' αυτό δεν έχουμε κάνει δηλώσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης για το τραγικό περιστατικό στον παιδότοπο, την Κυριακή το μεσημέρι.

Η ανακοίνωση:

«1. Ως δημοτική αρχή εκφράζουμε τη λύπη μας για το τραγικό συμβάν, όχι περιφερόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά με το να είμαστε δίπλα στην οικογένεια και να συμπαραστεκόμαστε με συγκεκριμένες πράξεις στο μέτρο των δυνάμεών μας.

2. Ήδη διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό γεγονός και για τις ευθύνες, όπου υπάρχουν, σχετικά με την εγκατάσταση και λειτουργία του λούνα-παρκ, την πιστοποίηση της ασφάλειας των παιχνιδιών του και τους σχετικούς ελέγχους που πρέπει να γίνονται.

Για το λόγο αυτό δεν έχουμε κάνει μέχρι τώρα δηλώσεις για απόδοση ευθυνών. Όχι γιατί κρυβόμαστε, αλλά γιατί σεβόμαστε τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη.

3. Είναι εύλογα τα ερωτήματα που διατυπώνονται από πολίτες και μέσα ενημέρωσης για το τι ακριβώς συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ωστόσο δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι η σφοδρή και στοχευμένη επίθεση που γίνεται σε βάρος μας από ορισμένα μέσα, δημοσιογράφους, πολιτικούς και τοπικούς παράγοντες, έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση άλλων στόχων και συμφερόντων».


Πηγή: http://www.enikos.gr

----------------------------

Το λούνα παρκ έπαιρνε ρεύμα από το δήμο

Αυτοψία στο λούνα παρκ πραγματοποίησαν το πρωί, Μέλη του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και πέρα από τις ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας διαπίστωσαν ότι οι υπεύθυνοι του συγκεκριμένου χώρου «έκλεβαν» ρεύμα από τον Δήμο Ελληνικού.

Παράλληλα, οι ελεγκτές δήλωσαν ότι «αν υπάρχουν παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τέτοιων επιχειρήσεων, θα το δούμε και αυτό», ενώ πρόσθεσαν ότι «ο νόμος ορίζει ότι τέτοιες επιχειρήσεις πρέπει να λειτουργεί μόνο κατόπιν άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το τέλος του ελέγχου οι αστυνομικοί σφράγισαν το Λούνα Παρκ.

Δείτε το βίντεο της Δημόσιας Τηλεόρασης





----------------------------


Ολόκληρη η κατάθεση του ειδικού φρουρού για το τραγικό δυστύχημα στον παιδότοπο

Αυτή είναι κατάθεση που στηρίχτηκε η ανακρίτρια για να μετατρέψει την κατηγορία των τεσσάρων εμπλεκομένων στο τραγικό δυστύχημα στο Ελληνικό, απο πλημμέληματική σε κακουργηματική.

Πλέον, όλοι διώκονται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη σωματική βλάβη και έχουν κληθεί να απολογηθούν την Παρασκευή.




----------------------------

Διερεύνηση ευθυνών του Δήμου Ελληνικού για το τραγικό δυστύχημα

Τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε σε λούνα-παρκ που λειτουργούσε στα όρια του δήμου, εξετάζει η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία επισημαίνει ότι κατόπιν εντολής που έλαβε από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη για διερεύνηση τυχόν ευθυνών του δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης σχετικά με το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στον παιδότοπο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γούναρη στον εν λόγω δήμο, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλης Αγγελάκας προέβη στις ακόλουθες ενέργειες:

- Απέστειλε έγγραφο με την ένδειξη του κατεπείγοντος προς τον δήμαρχο Ελληνικού- Αργυρούπολης ζητώντας εξηγήσεις σχετικά με τη μη έκδοση άδειας λειτουργίας του λούνα-παρκ, (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 81 του Ν. 3463/2006 - Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων), λαμβάνοντας υπ’ όψιν την επίσημη ανακοίνωση του δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, όπου αναφέρεται πως «η εταιρία στην οποία εκμισθώθηκε η δημοτική έκταση δεν κατέθεσε αίτηση με σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα-παρκ στον συγκεκριμένο χώρο και τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από τον δήμο».

- Παράλληλα, ζητήθηκε από τον δήμο ο πλήρης φάκελος στον οποίο αναφέρονται τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται για την λειτουργία του παιδότοπου καθώς και το σχετικό συμφωνητικό μίσθωσης για να διαπιστωθεί αν κατά την ημερομηνία που έλαβε χώρα το συμβάν το συμφωνητικό ήταν ακόμη εν ισχύ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.