Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Παγκόσμιο ρεκόρ από έλληνες μαθητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χρόνο 1,022 δευτ. σημείωσε η ομάδα F1in Schools της Ιταλικής Σχολής Αθηνών.

Η μαθητική ομάδα Fulmine της Ιταλικής Σχολής Αθηνών κατακεραύνωσε κριτές και κοινό με το παγκόσμιο ρεκόρ που πέτυχε στον τελικό της F1in Schools. Με χρόνο 1,022 sec το αυτοκίνητο Κεραυνός (Fulmine) των μαθητών της Ιταλικής Σχολής ξεπέρασαν το 1,041 sec που ήταν το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ μέχρι και τις 12 Απριλίου που έγιναν οι ημιτελικοί αγώνες για τα σχολεία της Ελλάδα που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.



Το F1 in Schools είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά και τους βοηθά στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων. Ο διαγωνισμός F1 in Schools περιλαμβάνει αγώνες που διεξάγονται κάθε χρόνο σε επίπεδο χώρας, με περιφερειακούς και εθνικούς τελικούς. Οι νικήτριες ομάδες κάθε χώρας συναγωνίζονται σ’ ένα διεθνή τελικό, που γίνεται κάθε χρόνο, προκειμένου να ανακηρυχτεί η ομάδα μαθητών που θα κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, οι μαθητές σχεδιάζουν και κατασκευάζουν μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου από ξύλο balsa. Η κάθε ομάδα πρέπει να επικοινωνήσει με εταιρίες και βιομηχανίες που θα χρηματοδοτήσουν το έργο της, και με τα χρήματα αυτά να φροντίσει για το μοντέλο, την εμφάνιση και την προώθηση τόσο της ομάδας, όσο και των χορηγών τη μέσω του του internet αλλά και παρουσιάσεων.

Η ομάδα Fulmine αποτελείται από 5 μαθητές Λυκείου, τον Νίκο, τον Σταύρο, τον Κωνσταντίνο, τον Αναστάση και την Λίνα, καθώς και τον υπεύθυνο καθηγητή κύριο Ραφιό.




Πηγή: http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.