Τρίτη 15 Απριλίου 2014

«Η κατάργηση του ΟΠΑΔ βλάπτει σοβαρά την υγεία των ασφαλισμένων»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία εργαζομένων στον ΟΠΑΔ είχε ο Στρατούλης.

O Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β Αθήνας και υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Εργασίας συναντήθηκε με το προεδρείο του συλλόγου εργαζομένων στον ΟΠΑΔ.

Μετά την συνάντηση και την ενημέρωση που είχε σχετικά με τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κατάργηση του ΟΠΑΔ έκανε την εξής δήλωση:

Η κατάργηση του ΟΠΑΔ και η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων του για ένα μήνα αφήνει χωρίς σημεία εξυπηρέτησης, τόσο στους νομούς της χώρας όσο και στην Αττική 1.500.000 ασφαλισμένους του Δημοσίου και των Δήμων.

Προκαλεί τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, δημιουργώντας απειλή για την υγεία των ασφαλισμένων καθώς μέσα στο Πάσχα, αλλά και μετά, δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν περιπτώσεις άμεσης ανάγκης, που χρειάζεται να εκδοθεί βιβλιάριο υγείας. Επτά μέρες μετά τη διάλυση του ασφαλιστικού φορέα οι διαθέσιμοι πλέον πρώην υπάλληλοι του ΟΠΑΔ γίνονται μάρτυρες μιας σκληρής και αδυσώπητης καθημερινότητας, εισπράττοντας την οργή και αγανάκτηση των ασφαλισμένων που προσέρχονται για έκδοση βιβλιαρίου ασφάλισης για νεογέννητο σε θερμοκοιτίδα, για ασθενή που υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση ή σε χημειοθεραπεία, που χρειάζεται να χειρουργηθεί , καρδιοπαθείς κ.λπ, που προσέρχονται και βρίσκουν κλειστές πόρτες.

Επίσης μεγάλα και άλυτα προβλήματα δημιουργούνται σε ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία στο εξωτερικό, φοιτητές, μαθητές που κάνουν την σχολική τους εκδρομή στο εξωτερικό και ψάχνουν πώς να εφοδιασθούν με την Ευρωπαϊκή κάρτα για να μπορέσουν να ταξιδέψουν και να έχουν υγειονομική κάλυψη. Το μέτρο που πήρε το ΙΚΑ να εξυπηρετεί μόνο σε ορισμένα σημεία της χώρας χρησιμοποιώντας συμβασιούχους δεν έχει αποδώσει ενώ είναι ελλιπές, αποσπασματικό και δεν καλύπτει όλες τις περιοχές. Οι ασφαλισμένοι έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Η βιαστική, αδικαιολόγητη και χωρίς σχεδιασμό για την επόμενη μέρα κατάργηση του ΟΠΑΔ είναι ενδεικτική του τρόπου που λειτουργεί η Κυβέρνηση και της αδιαφορίας της για τον Λαό και την υγεία του. Η κατάργηση ασφαλιστικού Οργανισμού εν λειτουργία με σκοπό να συνεχίσει τη λειτουργία του σε ένα μήνα με άλλη ταμπέλα είναι πρωτοφανής, δεν έχει προηγούμενο. Πραγματοποιείται για να ικανοποιηθούν οι αριθμοί της διαθεσιμότητας που η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους δανειστές και για να οικειοποιηθούν την κινητή και ακίνητη περιουσία του ΤΥΔΚΥ (360 ΕΚ. Ευρώ και ιδιόκτητα κτίρια που θα ρευστοποιηθούν μέσω του Τ.Χ.Σ.).

Ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί τους κυβερνητικούς παράγοντες, που έφτασαν τα πράγματα ως εδώ, ότι θα έχουν την απόλυτη ευθύνη αν συμβεί κάτι κακό, αν κάποιος ασφαλισμένος δεν προλάβει να εκδώσει βιβλιάριο για να νοσηλευτεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την πρόταση του συλλόγου των εργαζομένων του ΟΠΑΔ για την δημιουργία στις δομές του ΙΚΑ, κάθετης δομής Διεύθυνσης Ασφάλισης Δημοσίου & Δήμων με παραρτήματα Ασφάλισης Δημοσίου & Δήμων στις έδρες των Νομών ώστε έτσι να διασφαλιστεί η κάλυψη της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του πρώην ΟΠΑΔ και η δημόσια υγεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.