Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Το ΙΚΑ πάει... ταμείο για το σκάνδαλο των σκευασμάτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα συνταγογραφούσαν σε ασφαλισμένους μετά θάνατον.
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου κατατέθηκαν ήδη από χθες οι πρώτες καταλογιστικές αποφάσεις που αφορούν στις 3 από τις 5 εταιρείες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της συνταγογράφησης των σκευασμάτων που συγκλόνισε το τοπικό ΙΚΑ πριν από 4 χρόνια.

Οι συγκεκριμένες τρεις αποφάσεις που εκδόθηκαν και κοινοποιήθηκαν στις επίμαχες εταιρείες ήδη από τις 21 του περασμένου Μαρτίου, αφορούν πεθαμένους ασφαλισμένους που στο όνομα τους είχαν συνταγογραφηθεί σκευάσματα μετά θάνατον, από το κύκλωμα που λυμαίνονταν το ΙΚΑ και αφορά το διάστημα 2008- 2010.

Να σημειωθεί πως το 2010 η μία εταιρεία από τις πέντε, που είχε μηνυθεί από το ΙΚΑ, είχε καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό των 137.000 ευρώ, μέρος της ζημιάς που είχε προκαλέσει στο Δημόσιο. Όμως τα χρήματα αυτά το ΙΚΑ δεν τα εισέπραξε ποτέ κυρίως για δυο λόγους, όπως εξηγεί στο cretalive.gr η νομική σύμβουλος του ΙΚΑ Ηρακλείου, κ. Αίγλη Δάφνη: επειδή δεν είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος ακόμη από το Ίδρυμα και για να μην αμφισβητηθεί η συνολική απόφαση και το εύρος του σκανδάλου.

Όμως μετά τη χθεσινή απόφαση και την κατάθεση των καταλογιστικών αποφάσεων στην εισαγγελία, ανοίγει ο δρόμος για την είσπραξη αυτών των χρημάτων, καθώς η απόφαση απέκτησε εκτελεστό τίτλο και οι υπηρεσίες του ΙΚΑ μέσα στη σημερινή μέρα αναμένεται να πάνε... ταμείο για την πρώτη εκταμίευση. Αυτό που μένει είναι βέβαια είναι να εισπραχθεί ο κύριος όγκος των χρημάτων για ένα σκάνδαλο που έβαλε «μέσα» το ΙΚΑ Ηρακλείου, περισσότερο από 6 εκατομμύρια ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.