Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Σε ισχύ τα νέα όρια για τις κατασχέσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα 1.500 ευρώ το ακατάσχετο όριο για μισθούς και συντάξεις.

Περιορισμό ή άρση της κατάσχεσης με βάση τα νέα όρια που προβλέπει η νομοθεσία για το ακατάσχετο από μισθούς και συντάξεις και το ελάχιστο ύψος οφειλής πάνω από την οποία ενεργοποιείται το μέτρο της κατάσχεσης, θα μπορούν να ζητήσουν από τις Δ.Ο.Υ οι οφειλέτες.

Σημειώνεται ότι το ακατάσχετο όριο για μισθούς και συντάξεις, με βάση το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, αυξήθηκε στα 1.500 ευρώ από τα 1.000, ενώ το ελάχιστο ύψος ληξιπρόθεσμης οφειλής πέραν της οποίας ενεργοποιείται το μέτρο της κατάσχεσης αυξήθηκε στα 500 από τα 300 ευρώ.

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών, η αύξηση των οφειλετών δεν θα αφορά επιστροφή κατασχεθέντων ποσών αλλά προσαρμογή των κατασχέσεων στα νέα όρια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης που έχουν επιβληθεί μέχρι και 6/4/2014 (προηγούμενη ημέρα ισχύος των νέων διατάξεων) για ληξιπρόθεσμες οφειλές μικρότερες του ποσού των 500 ευρώ, αίρονται μόνο εφόσον υποβληθεί αίτηση από τον οφειλέτη.

Κατά τον ίδιο τρόπο αίρονται ή περιορίζονται κατά περίπτωση κατασχέσεις μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων που έχουν επιβληθεί μέχρι και 6/4/2014, και εμπίπτουν στο ακατάσχετο ποσό των 1.500 ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.