Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Από τι εξαρτάται ο αριθμός των μεταθέσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διευκρινίσεις του υπουργείου Παιδείας έπειτα από σχετική ερώτηση.

Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων μετάθεσης, που θα ικανοποιηθεί σε κάθε κλάδο, εξαρτάται από τον αριθμό των κενών οργανικών θέσεων ανά περιοχή μετάθεσης και τις τυχόν προκύπτουσες κενές θέσεις κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων, καθώς και από τον αριθμό των αιτήσεων που θα υποβληθούν από τους εκπαιδευτικούς.

Ως εκ τούτου η υπηρεσία δε δύναται να γνωρίζει εκ των προτέρων το εύρος των μεταθέσεων που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε κλάδο.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε απάντηση που έδωσε το υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα η Γενική Διεύθυνση Διοίκησης σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Δ.Ε. πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Π.Δ. 50/1996, του Π.Δ. 100/1997 και του Ν.3848/2010, όπως τροποποιήθηκε από το Ν.4038/2012 και το Ν.4115/2013 σε κενές οργανικές θέσεις, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων μοριοδότησης, τα οποία ορίζονται στην παρ. 1 του άρθρου 16 του Π.Δ. 50/1996 και είναι, η συνολική υπηρεσία, η συνυπηρέτηση, οι οικογενειακοί λόγοι, οι συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων όπου υπηρέτησαν ή υπηρετούν οι εκπαιδευτικοί, η εντοπιότητα και η πρώτη προτίμηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.