Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Αλλαγές στα εισιτήρια εξετάζει ο ΟΑΣΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θετική εικόνα στους πολίτες για τη λειτουργία των μέσων μεταφοράς.

Ικανοποιητική θεωρούν τη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς στην πλειονότητά τους οι πολίτες, σύμφωνα με πρόγραμμα αξιολόγησης των υπηρεσιών δημόσιας συγκοινωνίας στην Αττική που εκπόνησε το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ.

Το ΚΑΠΕ και ο ΟΑΣΑ συνεργάστηκαν, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ENERQI, από τον Φεβρουάριο του 2012 έως και το τέλος του 2013, για την αξιολόγηση της ποιότητας των υπηρεσιών, μέσω καθημερινών παρατηρήσεων των επιβατών.

Στις προθέσεις του ΟΑΣΑ, σύμφωνα με το ΚΑΠΕ, είναι ο σχεδιασμός διαφορετικού τρόπου τιμολόγησης για τα ημερήσια εισιτήρια (πχ ανά απόσταση), η εισαγωγή «έξυπνης κάρτας» και η σταδιακή αντικατάσταση εισιτηρίων, η λειτουργία πινάκων τηλεματικής, η συνέχιση της επέκτασης του μετρό και του τραμ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η γνώμη των επιβατών για τη δημόσια συγκοινωνία είναι ότι η λειτουργία τους είναι ικανοποιητική. Συγκεκριμένα σε σύνολο 1071 επιβατών που συμμετείχαν στην έρευνα το 40% αξιολογούν ως πολύ καλή ή άριστη τη λειτουργία των δημόσιων συγκοινωνιών, το 35,4% θεωρούν ότι είναι ικανοποιητική, το 18,2% δηλώνουν ότι χρειάζονται βελτιώσεις και 5% κρίνουν τη λειτουργία τους αποτυχημένη. Η σχέση «ποιότητας- κόστους» αποτελεί για αυτούς το πιο σημαντικό κριτήριο και ακολουθούν η αξιοπιστία των παρεχόμενων υπηρεσιών και η συχνότητα των δρομολογίων.

Οι επιβάτες δήλωσαν ότι προτιμούν να χρησιμοποιούν μετρό ή τραμ παρά λεωφορεία ή τρόλεϊ, ότι σε περιπτώσεις εκτάκτων περιστατικών δεν είχαν επαρκή πληροφόρηση, ενώ ανέφεραν ζημιές και έλλειψη υπηρεσιών σε συγκεκριμένες περιοχές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.