Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ποινή φυλάκισης σε 27χρονη που άφησε το σκύλο της να πεθάνει

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κλειδωμένο το μπόξερ υπέφερε μέχρι θανάτου από πείνα και δίψα - Δείτε τις φωτογραφίες.

Ποινή φυλάκισης 18 εβδομάδων επιβλήθηκε στην 27χρονη Katy Gammon, ασκούμενη δικηγόρο από τη Βρετανία, η οποία άφησε τον σκύλο της να πεθάνει από πείνα και δίψα μέσα στην κουζίνα του σπιτιού της.

Η Gammon μετακόμισε από το σπίτι της στο Μπρίστολ και άφησε το 5χρονο μπόξερ της ονόματι Roxy παγιδευμένο μέσα στην κουζίνα χωρίς φαγητό και νερό!

Το άτυχο σκυλί είχε ξύσει με τα νύχια του τμήμα της πόρτας της κουζίνας στην απελπισμένη προσπάθειά του να δραπετεύσει από τη θανάσιμη παγίδα του ενώ είχε αδειάσει ντουλάπια και κουβάδες με σφουγγαρίστρες αναζητώντας εναγωνίως νερό.



Η Roxy πέθανε αβοήθητη και κανείς δεν την εντόπισε παρά δέκα εβδομάδες μετά, όταν οι γείτονες ανέφεραν πως πετούσαν πολλές μύγες γύρω από το σπίτι.

Η νεκροψία έδειξε πως η Roxy υπέφερε έναν παρατεταμένο και επώδυνο θάνατο, βασανιζόμενη για τουλάχιστον έξι μέρες.

Μπαίνοντας στο σπίτι οι αστυνομικοί βρήκαν την πόρτα της κουζίνας κλεισμένη και δεμένη με σκοινί (!) ώστε να μην μπορεί να ανοίξει. Οι επιθεωρητές της οργάνωσης RSPCA αναγκάστηκαν να απομακρύνουν ό,τι είχε απομείνει από τη Roxy με ένα… φτυάρι.



Η Gammon είχε ολόκληρους σωρούς σκυλοτροφή και σνακ για σκύλους αλλά έξω από την κουζίνα, λίγα εκατοστά μακριά από εκεί που πέθανε κλειδωμένη η Roxy...

Η 27χρονη ομολόγησε πως υπέβαλε το σκυλί σε βασανιστήρια και δεν το προστάτευσε από αναίτιο πόνο.

«Πρόκειται για παρατεταμένη παραμέληση, το σκυλί κλειδώθηκε στο σπίτι και αφέθηκε να πεθάνει από πείνα και δίψα», ανέφερε ο δικαστής.

Η Gammon είχε αποκτήσει τη Roxy ενώ ζούσε με τον σύντροφό της Adam Taylor τον Δεκέμβριο του 2012. Το ζευγάρι χώρισε τον περασμένο Απρίλιο και η Gammon κράτησε τη Roxy.



Τον Αύγουστο του 2013 η Gammon μετακόμισε στη μητέρα της που ζούσε σε κοντινή απόσταση, επίσης στο Μπρίστολ.

Πήγαινε σπίτι της κάθε πρωί για να ταΐσει τη Roxy αλλά την έβγαζε βόλτα τρεις φορές την εβδομάδα και την άφηνε κλειδωμένη στην κουζίνα επειδή λέρωνε μέσα στο σπίτι.

Ωστόσο τον περασμένο Αύγουστο η Gammon τραυματίστηκε στο γόνατο και δεν πήγε σπίτι της για μία ολόκληρη εβδομάδα, αφήνοντας τη Roxy στην τύχη της.



«Η Roxy πέθανε υποφέροντας, αγωνιώντας και βιώνοντας έναν αργό και επώδυνο θάνατο. Όλο αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί», αναφέρεται στη νεκροψία, όπου επισημαίνεται πως ο βασανιστικός θάνατος του σκύλου του προκάλεσε πόνους στην κοιλιά, μυϊκούς σπασμούς, απώλεια όρασης, καρδιακή αρρυθμία και ηπατική ανεπάρκεια.

Η Gammon υποστήριξε πως είχε προσπαθήσει να ξεφορτωθεί τη Roxy ποστάροντας αγγελίες στο Facebook αλλά δεν υπήρξε κανένας ενδιαφερόμενος.



Όταν μπόρεσε και πάλι να περπατήσει κι ενώ είχε αφήσει τη Roxy χωρίς φαγητό και νερό για μία εβδομάδα, η 27χρονη επέστρεψε στο σπίτι της και, όπως περιέγραψε, αντιμετώπισε μια φρικτή μυρωδιά. «Δεν μπήκα στο σπίτι, υπέθεσα πως ψόφησε, δεν επέστρεψα ποτέ», είπε η ίδια στο δικαστήριο. «Δεν ξέρω τι θέλετε να πω, δεν μπορώ να αλλάξω τίποτα, είναι τρομερό».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.