Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Ο εισαγγελέας στον Πιστόριους: Ανέλαβε επιτέλους τις ευθύνες σου...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο εισαγγελέας στη δίκη του Όσκαρ Πιστόριους που κατηγορείται για το φόνο της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, κατηγόρησε τον Νοτιοαφρικανό παραολυμπιονίκη ότι «της άνοιξε το κεφάλι σαν καρπούζι» και τον κάλεσε να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του.

Ξεκινώντας την αντεξέτασή του ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ ανάγκασε τον Πιστόριους να παραδεχτεί ότι σκότωσε τη φίλη του και στη συνέχεια του έδειξε μια φωτογραφία της Ρίβα όπου διακρίνεται το κεφάλι της, γεμάτο αίματα.

«Να αναλάβετε την ευθύνη για αυτά που κάνατε», είπε ο Νελ, την ώρα που ο Πιστόριους, στο εδώλιο, έκρυβε με τα χέρια το κεφάλι του και έκλαιγε με λυγμούς.

Ο εισαγγελέας, ο οποίος δεν έχει στη διάθεσή του κανέναν αυτόπτη μάρτυρα για να τεκμηριώσει τα γεγονότα της 13ης προς τη 14η Φεβρουαρίου 2013, προσπάθησε να δείξει ότι ο 27χρονος παραολυμπιονίκης είναι ένας ευέξαπτος άνθρωπος που του αρέσει να παίζει με όπλα.



Ρώτησε τον Πιστόριους, που είναι γνωστός για την αγάπη του για τα όπλα, εάν ξέρει τι είναι οι σφαίρες που σταματούν τα ζόμπι και όταν εκείνος του απάντησε αρνητικά τον προκάλεσε να δει ένα βίντεο που είχε προβληθεί πριν από τη δίκη από το βρετανικό δίκτυο Sky News. Σε αυτό ο Πιστόριους, σε ένα πεδίο βολής, πυροβολεί με ένα πιστόλι διαμετρήματος 0,50 ένα καρπούζι και ακούγεται να λέει: «Το καρπούζι είναι πολύ πιο μαλακό από το μυαλό. Όμως είναι σαν σφαίρες για ζόμπι».



Ο Νελ στη συνέχεια πίεσε τον Πιστόριους να παραδεχτεί ότι πυροβόλησε το καρπούζι γιατί ήθελε να δει τι συμβαίνει όταν μια σφαίρα βρίσκει κάποιον στο κεφάλι. «Ξέρετε ότι το ίδιο συνέβη με το κεφάλι της Ρίβα. Εξερράγη. Θα σας δείξω», είπε, παρουσιάζοντας τη φωτογραφία.

«Δεν χρειάζεται να την δω. Θυμάμαι. Ήμουν εκεί», απάντησε ανάμεσα στους λυγμούς του ο αθλητής. «Όταν σήκωσα τη Ρίβα άγγιξα το κεφάλι της, το θυμάμαι, δεν χρειάζεται να δω τη φωτογραφία, ήμουν εκεί», είπε, κατακόκκινος και με σκυμμένο το κεφάλι.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί που μεταδίδουν απευθείας τη δίκη ζήτησαν συγγνώμη από τους τηλεθεατές τους για την προβολή της φωτογραφίας της νεκρής.




Πηγή: http://www.enikos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.