Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Ποιοι ένστολοι δικαιούνται το επίδομα των 500 ευρώ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την χορήγηση εφάπαξ αφορολόγητης χρηματικής ενίσχυσης 500 ευρώ ανά άτομα σε ένστολους με μισθό έως 1.500 ευρώ προβλέπει η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Το επίδομα θα πάρουν οι ένστολοι, οι οποίοι ήταν εν ενεργεία κατά την 31η Ιανουαρίου εφέτος και θα ληφθούν υπόψη οι συνολικές μεικτές τακτικές αποδοχές του Ιανουαρίου εφέτος. Η ενίσχυση θα καταβληθεί ολόκληρη (500 ευρώ), έως τα 1.500 ευρώ. Για τις αποδοχές πάνω από τα 1.500 ευρώ και έως τα 1.541 ευρώ, θα μειώνεται κατά 12 ευρώ για κάθε ένα επιπλέον ευρώ αποδοχών. Δηλαδή, ένστολος με αποδοχές 1.501 ευρώ, θα πάρει ενίσχυση 488 ευρώ, ενώ για αποδοχές 1.540 ευρώ θα δοθεί ενίσχυση 20 ευρώ και για αποδοχές 1.542 ευρώ δεν θα δοθεί ενίσχυση.

Στις μηνιαίες αποδοχές δεν συνυπολογίζονται τα κοινωνικά επιδόματα. Η ενίσχυση θα είναι αφορολόγητη, δεν θα υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν θα κατάσχεται ούτε θα συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν θα υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Στους δικαιούχους δεν συμπεριλαμβάνονται:

οι μαθητές (που προέρχονται από ιδιώτες) των παραγωγικών σχολών αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

όσοι εκπληρώνουν υποχρέωση στρατιωτικής θητείας (π.χ. δόκιμοι και έφεδροι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων).

όσοι έχουν αφυπηρετήσει για οποιοδήποτε λόγο μέχρι και την 31-1-2014.

όσοι ευρίσκονταν, την 31-1-2014, σε άδεια άνευ αποδοχών.

όσοι δεν δικαιούνταν, την 31-1-2014, αποδοχές λόγω υπαγωγής τους σε καθεστώς λιποταξίας, άγνοιας, παράνομης απουσίας κ.λ.π.

Η καταβολή της εν λόγω χρηματικής ενίσχυσης θα γίνει πριν τα μέσα Μαΐου.

Διαβάστε εδώ την απόφαση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.