Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Μητσοτάκης: Άρση μονιμότητας για τους νέους δημόσιους υπαλλήλους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την άποψη πως η κοινωνία είναι έτοιμη ώστε να ανοίξει το ζήτημα της άρσης της μονιμότητας στο δημόσιο εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

«Πιστεύω ότι πλέον είμαστε ώριμοι να ανοίξει συζήτηση περί άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο. Είναι ένα ζήτημα που θα συζητήσουμε (αν θα αφορά τους νέους ή τους παλιούς), γιατί υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις, αλλά η κοινωνία είναι ώριμη να ανοίξει ζήτημα άρσης μονιμότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Τονίζω ότι αυτό, για να γίνει, πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης σε δύο κοινοβουλευτικές περιόδους, άρα δεν είναι άμεσο, αλλά στην ατζέντα πρέπει να μπει και αυτό. Η ήπια εκδοχή είναι να αφορά τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο», τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Παράλληλα, διευκρίνισε πως και το υπάρχον καθεστώς προβλέπει διετή δοκιμαστική περίοδο για όσους προσλαμβάνονται σε φορείς του δημοσίου ενώ αναφορικά με την υπόθεση Μπαλτάκου κάλεσε την Νέα Δημοκρατία να κάνει άνοιγμα προς τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους.

«Νομίζω ότι αυτή η υπόθεση μάς δίνει τη δυνατότητα, βέβαια, να ξανακάνουμε μια ευρύτερη συζήτηση ως προς την ιδεολογική στόχευση της παράταξης και εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπάρχει μια μεγάλη ομάδα πολιτών, οι οποίοι κατά κανόνα αυτοπροσδιορίζονται ως πολίτες που τοποθετούνται περί το κέντρο του πολιτικού φάσματος, που είναι μετριοπαθείς και αποστρέφονται τον ακραίο πολιτικό λόγο, που δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην πρακτική πολιτική και όχι σε ιδεολογικά σχήματα τα οποία ενδεχομένως να είναι παρωχημένα και αυτή τη στιγμή αισθάνονται ότι δεν εκφράζονται απόλυτα από κανένα κόμμα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.