Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Δικαστικό «ναι» στον έλεγχο των γεννήσεων στις Φιλιππίνες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ήττα η απόφαση για την Καθολική Εκκλησία της χώρας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των Φιλιππινών ενέκρινε σήμερα τον νόμο που προβλέπει έλεγχο των γεννήσεων στη χώρα, αψηφώντας ουσιαστικά το αντίθετο αίτημα της Καθολικής Εκκλησίας.

Ο νόμος προβλέπει ότι δημόσια κέντρα υγείας θα μοιράζουν δωρεάν προφυλακτικά και αντισυλληπτικά χάπια.

Η εφαρμογή του νόμου είχε παγώσει από τον Δεκέμβριο του 2012 μετά τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητάς του που είχαν καταθέσει θρησκευτικές ομάδες.

Οι υποστηρικτές του νόμου ζητωκραύγασαν στο άκουσμα της σημερινής απόφασης. Όπως υποστηρίζουν, η ρύθμιση θα βοηθήσει τους φτωχούς, που συχνά δεν μπορούν να πληρώσουν για αντισύλληψη, και θα καταπολεμήσει τα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας κατά τη γέννα στη χώρα.

Οι μέθοδοι αντισύλληψης θα παρέχονται δωρεάν στις δημόσιες κλινικές υγείας, ενώ ο νόμος προβλέπει ακόμη ότι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση θα είναι υποχρεωτική πλέον στα σχολεία. Επίσης, θα παρέχεται ιατρική βοήθεια σε γυναίκες που προχώρησαν σε παράνομες εκτρώσεις.

Το 80% του πληθυσμού των Φιλιππίνων είναι καθολικοί, ενώ οι κάτοικοι της χώρας αγγίζουν τα 100.000.000. Η Εκκλησία πολέμησε σθεναρά τον νόμο, καταγγέλλοντάς το ως «απειλή στη ζωή» και «διαβολικό».

Όπως αναφέρει το BBC, η Καθολική Εκκλησία έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας και συνεχίζει να ασκεί μεγάλη επιρροή στον πληθυσμό της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.