Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Ανοίγει η αυλαία της 10ης Πανεπιστημιάδας Θεάτρου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παραστάσεις, σεμινάρια και διαλέξεις στις Σέρρες.

Η καρδιά του Θεάτρου χτυπά από αύριο στις Σέρρες , όπου ξεκινά η 10η Πανεπιστημιάδα και θα διαρκέσει έως και τις 11 Μαΐου. Το πρόγραμμα θα είναι πλούσιο και η είσοδος για όλες τις θεατρικές παραστάσεις καθώς και για τα σεμινάρια θεατρικών σπουδών, θα είναι ελεύθερη.

Θεατρικά κείμενα του Σαίξπηρ, του Σοφοκλή, του Ντάριο Φο, του Κάρολου Ντίκενς, του Γκαρθία Λόρκα, του Λάκη Μιχαηλίδη και άλλων δημιουργών, θα ενσαρκωθούν από φοιτητές των Πανεπιστημίων της Σερβίας, της Τσεχίας, του Α.Π.Θ.,της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Πανεπιστημίου Liege του Βελγίου, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του ΤΕΦΑΑ Σερρών, του Πανεπιστημίου Κύπρου, της Εθνικής Ακαδημίας Θεάτρου και Κινηματογράφου Σόφιας Βουλγαρίας και του ΤΕΙ της Αθήνας.

Παράλληλα στη 10η Πανεπιστημιάδα Θεάτρου θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια και διαλέξεις.

«Είναι παρήγορο ότι στις μέρες μας, νέα παιδιά, νέοι άνθρωποι, οργανώνουν θεατρικές παραστάσεις και δουλεύουν πάνω σε θεατρικά κείμενα για να τα παρουσιάσουν εδώ στις Σέρρες, που για λίγες μέρες θα είναι πανελληνίως και διεθνώς, η καρδιά του Θεάτρου» τόνισε μεταξύ άλλων ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, Παναγιώτης Μέντης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.