Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Θύματα απάτης έπεσαν 1.000 ένοικοι στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Καπνός» έγινε ιδιοκτήτης γραφείου διαχείρισης κοινοχρήστων.

Φέσια σε περισσότερους από 1.000 ενοίκους και χρέη άνω των 50.000 ευρώ στον προηγούμενο ιδιοκτήτη άφησε ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης που διαχειριζόταν κοινόχρηστα πολυκατοικιών στην ανατολική Θεσσαλονίκη και έγινε… «καπνός».

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της επιχείρησης επιφορτίστηκε τελικά όλο το βάρος, καθώς δεν είχε περάσει το (προβλεπόμενο από το νόμο) εξάμηνο από τη μεταβίβαση του πελατολογίου.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ένοικος πολυκατοικίας στην Καλαμαριά έγινε δέκτης παραπόνων από τον συντηρητή του ασανσέρ, που προσπαθούσε να πληρωθεί και δεν τα κατάφερνε. «Μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά μου», δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ένοικος Αργύρης κι αμέσως ξεκίνησε «εκστρατεία» εντοπισμού του ιδιοκτήτη του γραφείου που διαχειριζόταν τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας.

Μία άλλη ένοικος, η Σάσα Καραμητοπούλου, θυμάται τη φίλη της να γελάει καθώς τής εξιστορούσε την υπόθεση, χωρίς όμως να γνωρίζει πως και η ίδια ήταν στον κατάλογο των «θυμάτων».

Ο Μ., προηγούμενος ιδιοκτήτης του γραφείου, ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, αποκαλύπτει ότι η όλη ιστορία τού κόστισε πάνω από 50.000 ευρώ σε χρέη και τού "φόρτωσε" ένα σωρό άλλες εκκρεμότητες. Λέει ακόμη πως η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος του γραφείου ήταν μια επιχειρηματική κίνηση και πως παρά το γεγονός ότι προσπαθεί να εντοπίσει τον άνθρωπο «φάντασμα» μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει. «Έχω ξεκινήσει νομικές διαδικασίες και ήδη έχουμε εντοπίσει ότι ο κύριος αυτός χρωστά πάνω από 43.000 μόνο στο ΤΕΒΕ», σημειώνει.

Σήμερα, οι περισσότεροι από τους 1000 ενοίκους πολυκατοικιών που εξαπατήθηκαν προχωρούν (ανά οικοδομή) σε διακανονισμούς με διάφορες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, ενώ αφού διευθετηθούν τα τρέχοντα ζητήματα θα πρέπει να μαζέψουν εκ νέου αποθεματικό για έκτακτες δαπάνες.

Προβλήματα έχουν προκύψει και με κάποια άλλα γραφεία κοινοχρήστων -εντός και εκτός νομού Θεσσαλονίκης- και γι' αυτόν τον λόγο οι ειδικοί του χώρου συνιστούν προσοχή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.