Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Δρομολόγια στα Βαλκάνια ξεκινά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καθημερινή σιδηροδρομική σύνδεση προς Σκόπια-Βελιγράδι αλλά και Σόφια.

Τη σιδηροδρομική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με πρωτεύουσες βαλκανικών χωρών (Σερβία, ΠΓΔΜ και Βουλγαρία) ξεκινά από τις 10 Μαΐου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς τη συγκεκριμένη ημερομηνία αρχίζουν τα δρομολόγια προς Σκόπια-Βελιγράδι, αλλά και Σόφια, που είχαν διακοπεί τον Φεβρουάριο του 2011.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για τη συνέχεια της συνεργασίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τις αρμόδιες διοικήσεις των σιδηροδρομικών εταιρειών των τριών βαλκανικών χωρών.

Η απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την εκ νέου δρομολόγηση διεθνών αμαξοστοιχιών οφείλεται στα νέα δεδομένα που επικρατούν πλέον για την εταιρεία, η οποία ύστερα από μία αναγκαία περίοδο επαναπροσδιορισμού των στρατηγικών της επιλογών, που συνετέλεσαν στην βελτίωση των οικονομικών δεδομένων της, έχει πλέον τη δυνατότητα να δρομολογήσει διεθνή τρένα, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η εταιρεία θα πραγματοποιεί καθημερινά ένα δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Σόφια και ένα δρομολόγιο προς Σκόπια και Βελιγράδι και αντίστροφα από Σόφια προς Θεσσαλονίκη και από Βελιγράδι και Σκόπια προς Θεσσαλονίκη.

Η πρώτη αμαξοστοιχία, που ονομάζεται «Hellas Express», θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με τα Σκόπια και το Βελιγράδι και αντίστροφα. Το δρομολόγιο θα ξεκινά περίπου στις 16:00 τη Θεσσαλονίκη και θα φθάνει στα Σκόπια στις 19.50 το βράδυ (τοπική ώρα). Επόμενος σταθμός θα είναι το Νις, όπου θα φθάνει στις 01.09 π.μ. (τοπική ώρα) και τελευταίος σταθμός το Βελιγράδι που θα φθάνει στις 05.33 το πρωί (τοπική ώρα).

Από το Βελιγράδι, το τρένο θα φεύγει στις 18.45 το απόγευμα (τοπική ώρα), θα φθάνει στη Νις στις 23.25 το βράδυ (τοπική ώρα), στα Σκόπια στις 04.44 το πρωί (τοπική ώρα) και θα καταλήγει στη Θεσσαλονίκη στις 11.16 το πρωί.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο νέο ξεκίνημα του «Hellas Express», προσφέρει ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Μάλιστα, για τη χρονική περίοδο από 10 Μαΐου μέχρι τις 10 Ιουνίου παρέχεται στους επιβάτες έκπτωση 30%. Οι τιμές των εισιτηρίων από τη Θεσσαλονίκη στα Σκόπια διαμορφώνονται στα 12,20 ευρώ, ενώ τα μετ' επιστροφής στα 17,10 ευρώ. Από τη Θεσσαλονίκη στο Βελιγράδι, το εισιτήριο θα κοστίζει 33,80 ευρώ, ενώ μετ' επιστροφής στα 47,30 ευρώ. Μετά τις 10 Ιουνίου, η τιμή των εισιτηρίων μετ' επιστροφής για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Σκόπια διαμορφώνεται στα 19,50 ευρώ και για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Βελιγράδι στα 54,10 ευρώ.

Στους επιβάτες που θα αποφασίσουν να ταξιδέψουν σιδηροδρομικά με προορισμό το Βελιγράδι και αντίστροφα, παρέχονται επίσης -εφόσον το επιθυμούν- υπηρεσίες κατάκλισης. Επίσης, στη διάρκεια της θερινής περιόδου, στη σύνθεση του τρένου θα υπάρχει και βαγόνι μεταφοράς των οχημάτων των επιβατών του τρένου.

Την ίδια ημέρα, 10 Μαΐου, ξεκινά, σε καθημερινή βάση, η αμαξοστοιχία που θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Σόφια. Το τρένο θα φεύγει στις 06.55 π.μ. από τη Θεσσαλονίκη και θα φθάνει στη Σόφια στις 2 το μεσημέρι. Από τη βουλγαρική πρωτεύουσα η αναχώρηση θα είναι στις 15.20 το μεσημέρι και η άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 22.20.

Η τιμή του εισιτηρίου απλής διαδρομής διαμορφώνεται στο ποσό των 16,8 ευρώ, ενώ μετ' επιστροφής στα 33,60 ευρώ. Σε δώδεκα επιβάτες που θα αγοράζουν το εισιτήριό τους 15 ημέρες πριν από την ημερομηνία του ταξιδιού τους, το εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Σόφια-Θεσσαλονίκη, προσφέρεται στην ειδική τιμή των 25 ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.