Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

«Back up» δημιουργεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εναλλακτικές υποδομές για την περίπτωση τρομοκρατικού συστήματος.

Εναλλακτικές ηλεκτρονικές υποδομές (disaster recovery site) που θα μπορούν να υποστηρίξουν πλήρως το Γενικό Λογιστήριο σε περίπτωση που τα βασικά του συστήματα υποστούν μερική ή ολική καταστροφή από τρομοκρατικό κτύπημα αποφάσισε να αναπτύξει το υπουργείο Οικονομικών μετά τη βομβιστική επίθεση έξω από τα γραφεία της Τραπέζης της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σχετική απόφαση ελήφθη μετά από σχετική υπόδειξη της τρόικας.

Σκοπός είναι η γρήγορη ανάκαμψη λειτουργίας κρίσιμων επιχειρησιακών λειτουργιών των διευθύνσεων του ΓΛΚ σε περίπτωση καταστροφών. Για τον λόγο αυτόν θα δημιουργηθούν από την ΓΓΠΣ βασικές εναλλακτικές κεντρικές υποδομές, αλλά και εναλλακτικά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα τα οποία θα διασφαλίσουν ότι ακόμη και κάτω από το χειρότερο σενάριο η καρδιά των οικονομικών υπηρεσιών του κράτους θα κτυπά κανονικά.

Η ηλεκτρονική υποδομή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους υποστηρίζει μεταξύ άλλων την μισθοδοσία και τις συντάξεις του Δημοσίου, την εκτέλεση του προϋπολογισμού (έσοδα - δαπάνες), τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, τις υποχρεώσεις των φορέων Γενικής Κυβέρνησης και ΔΕΚΟ, οι τις εγγυήσεις του Δημοσίου κ.λ.π.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.