Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Ταξίδεψε στον τροχό αεροσκάφους με σκοπό να βρει τη μητέρα του!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η απίστευτη ιστορία του νεαρού λαθρεπιβάτη - Δείτε τις φωτογραφίες.

Η περιπέτεια του 15χρονου Yahya Abdi έκανε στις αρχές της εβδομάδας το γύρο του κόσμου καθώς το αγόρι ταξίδεψε κρυμμένο στο χώρο όπου αναδιπλώνονται οι τροχοί ενός Boeing 767 και κατάφερε να φτάσει έτσι από την Καλιφόρνια στη Χαβάη, διαψεύδοντας όλες τις πιθανότητες να χάσει τη ζωή του στον αέρα είτε από έλλειψη οξυγόνου είτε λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Η ιστορία όμως του Yahya είναι εξίσου εντυπωσιακή με το ριψοκίνδυνο εγχείρημά του και το αποτέλεσμα του. Όπως γράφει η Daily Mail, το αγόρι έφυγε από το σπίτι που μοιράζεται με τον πατέρα, τη μητριά και τα αδέλφια του, αναζητώντας τη μητέρα του, που είχε να δει από το 2006. Ο πατέρας του τού είχε πει πως είναι νεκρή και πριν από δύο χρόνια ο 15χρονος ανακάλυψε πως αυτό ήταν ψέμα. Έβαλε λοιπόν στόχο να τη βρει!

Η 35χρονη Σομαλή Ubah Mohamed Abdullahi ήταν συντετριμμένη μετά το χωρισμό της από τον σύζυγό της Abdulahi Abdi Yusef. Εκείνος ξαναπαντρεύτηκε και πήρε μαζί του τα τρία παιδιά από τον πρώτο του γάμο, μετακομίζοντας από τη Σομαλία στις ΗΠΑ.

Στη διαδικασία μετανάστευσης βρίσκεται πλέον και η 35χρονη η οποία δηλώνει αποφασισμένη να κερδίσει πίσω τα παιδιά της. «Με χρειάζονται και τα χρειάζομαι», δηλώνει στη Daily Mail.

Μιλώντας από καταυλισμό προσφύγων στην Αιθιοπία, η γυναίκα εξήγησε πως ο πρώην άνδρας της είπε στα παιδιά τους πως η μητέρα τους σκοτώθηκε σε επίθεση στο Μογκαντίσου. «Όταν μετακόμισαν στις ΗΠΑ είπαν πως είμαι νεκρή, είπαν στα παιδιά μου πως σκοτώθηκαν. Με σκότωσαν στην καρδιά των παιδιών μου, ήταν σαν βιασμός για
μένα. Αν μπορούσα να στείλω ένα μήνυμα στο γιο μου θα ήθελα να του πως είμαι ζωντανή και πως μια μέρα θα έρθω και θα τον βρω. Να είσαι ήρεμος και μην κάνεις τίποτα χαζό!»

Ο Yahya ανακάλυψε μόλις πριν δύο χρόνια πως αυτό ήταν ψέμα.

«Ανησυχώ πολύ για το γιο μου, αυτό που έκανε δείχνει πως είναι δυστυχισμένος. Θα ήθελα ένας ψυχολόγος να τον βοηθήσει και να διασφαλίσει πως δεν θα κάνει τίποτα χαζό και δεν θα κάνει κακό στον εαυτό του», πρόσθεσε. «Κλαίω από τότε που άκουσα τα νέα, δεν έχω δει τα παιδιά μου από το 2006. Προσπαθώ να βρω χρήματα για να φτάσω στις ΗΠΑ, είναι μια δύσκολη διαδικασία αλλά θα τα καταφέρω και θα πάρω πίσω την κηδεμονία των παιδιών μου. Θα ήθελα η αμερικανική κυβέρνηση να τα προσέχει μέχρι να έρθω επειδή δεν πιστεύω πως είναι ασφαλή με τον μπαμπά τους και τη μητριά τους. Εκείνη τους συμπεριφέρεται άσχημα, έχει δικά της παιδιά και δεν τη νοιάζουν τα δικά μου».

«Τα δικαιώματά τους παραβιάστηκαν», συνεχίζει, «το ίδιο και τα δικά μου. Δεν έχω δικαιώματα στην Αφρική, τα παιδιά μου μού αφαιρέθηκαν δια της βίας και δεν είχα κανέναν να με βοηθήσει. Θέλω βοήθεια για να τα πάρω πίσω, αυτό είναι το όνειρό μου.

Η 35χρονη είχε ένα μήνυμα και για τον πρώην σύζυγό της, κατηγορώντας της πως ξέχασε τα δικαιώματα των παιδιών τους λόγω των αρνητικών συναισθημάτων του για εκείνη.

Στις πρώτες του δηλώσεις πάντως ο πατέρας του Yahya δήλωσε πως ο Αλλάχ έσωσε το αγόρι και πως έπαθε σοκ όταν οι αρχές της Χαβάης τον κάλεσαν και τον ενημέρωσαν πού βρήκαν το γιο του.

«Πάντα έλεγε πως ήθελε να γυρίσει στην Αφρική, όπου ζουν ακόμα οι παππούδες του», πρόσθεσε, σημειώνοντας ωστόσο πως οι συνθήκες ζωής εκεί σημαίνουν πως δεν υπάρχει επιλογή επιστροφής. Ο γιος του, είπε, δεν θα λάμβανε εκεί καλή εκπαίδευση αλλά και στο αμερικανικό σχολείο τα είχε βρει δύσκολα και μάλλον αυτό ήταν που τον έκανε να νιώθει άσχημα.

Ξάδερφος του Yahya αντίθετα διέψευσε τον πατέρα του αγοριού λέγοντας πως ο 15χρονος ήταν ένα πολύ έξυπνο αγόρι. «Μπορεί ι βαθμοί του να μην ήταν πολύ καλοί πέρσι ίσως κι επειδή είναι δυστυχισμένος στο σπίτι του, αλλά αυτό είναι όλο», δήλωσε και πρόσθεσε: «Όταν έμαθε πως η μαμά του ζει ήταν ενθουσιασμένος αλλά και πολύ θυμωμένος με τον μπαμπά του. Είναι ένα νεαρό αγόρι, δεν έχει καν αντίληψη του κόσμου και του μεγέθους της Αφρικής. Θα σκέφτηκε απλά, αν πάρω ένα αεροπλάνο μπορώ να φτάσω στην Αφρική και να ρωτήσω πού θα βρω τη μαμά μου. Ήταν έτοιμος να πεθάνει για αυτόν τον σκοπό».

Ο ξάδερφος του 15χρονου επιβεβαίωσε και την κακή συμπεριφορά της μητριάς του. «Πάντα φωνάζει στον Yahya, δεν τα πάνε καλά. Συμπεριφέρεται στα δικά της παιδιά σαν να είναι βασιλιάδες και παραμελεί τα παιδιά από τον πρώτο γάμο του άνδρα της. Και ο πατέρας τους δεν κάνει τίποτα για να τη σταματήσει».

«Ο πατέρας του δεν κατάλαβε καν πως ο Yahya έλειπε για 36 ώρες, αυτό δεν μπορεί να είναι καλό», κατέληξε.

Μετά την περιπέτειά του στον αέρα το αγόρι παραμένει σε νοσοκομείο στη Χαβάη, φιλοξενούμενος της υπηρεσίας Πρόνοιας της χώρας που προετοιμάζει την ασφαλή επιστροφή του στην Καλιφόρνια.

Φτάνοντας πάντως στο αεροδρόμιο του Μάουι, ο 15χρονος είχε μόνο ένα πράγμα να πει στις Αρχές. Πως δεν θέλει να
επιστρέψει στον πατέρα του και πως θέλει να ζήσει με τη μαμά του. Είπε πως του έλειπε η μητέρα του, ήταν σαφές πως δεν ήταν ευτυχισμένος.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.