Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ανάστατοι οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένταση επικράτησε από νωρίς χθες το πρωί έξω από το Νοσοκομείο Λοιμωδών και Χρόνιων Παθήσεων στην Αγία Βαρβάρα. Κάτοικοι της περιοχής και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των τριών όμορων Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Χαϊδαρίου και Αιγάλεω είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο σε μπουλντόζες.

Η φήμη ότι το υπουργείο Δημοσίας Τάξης είχε αποφασίσει να μετατρέψει δύο κτίρια, σε παρακείμενο χώρο, σε Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, είχε αρχίσει να διαδίδεται από την Παρασκευή.

«Δεν είχαμε καμία επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Δημοσίας Τάξης», ανέφερε στην Καθημερινή ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης, «στο τέλος λάβαμε επιστολή με μια πολύ αόριστη περιγραφή».

Το υπουργείο Δημοσίας Τάξης κάνει λόγο για δημιουργία ανοικτών δομών για την υποστήριξη ασυνόδευτων ανηλίκων, μονογονεϊκών οικογενειών και κακοποιημένων γυναικών, των εν γένει «ευάλωτων κοινωνικών ομάδων».

Το υπουργείο Δημοσίας Τάξης επέρριψε την ευθύνη για την κινητοποίηση των τοπικών φορέων στην υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου, και διευκρίνισε ότι «προκειμένου να μη γίνει αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης ένα ανθρωπιστικό ζήτημα, αλλά και για να υπάρξει η δυνατότητα ουσιαστικού διαλόγου, οι εργασίες για τη δημιουργία ανοιχτών δομών στην περιοχή διακόπτονται μέχρι την ανάδειξη των νέων αυτοδιοικητικών αρχών».

Επισημαίνεται ότι τα συγκεκριμένα δύο κτίρια είναι εγκαταλελειμμένα πάνω από είκοσι χρόνια.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.