Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ισόβια σε 33χρονο για δολοφονία φοιτητή στο Ρέθυμνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τον είχε μαχαιρώσει τα ξημερώματα της 16ης Μαϊου του 2008.

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης σε 33χρονο για τη δολοφονία, με μαχαίρι, του φοιτητή Μανώλη Χορευτάκη, 21 ετών, τα ξημερώματα της 16ης Μαΐου 2008 στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, διατηρώντας την ποινή που είχε λάβει το πρωτόδικο δικαστήριο.

Ο 33χρονος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ενώ μετά την άρνηση δικηγόρων να αναλάβουν την υπεράσπισή του, ορίστηκε συνήγορος υπεράσπισης με απόφαση του εισαγγελέα Εφετών Κρήτης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την ενοχή του ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας, η οποία χαρακτήρισε τον δράστη ως αμετανόητο και αδίστακτο δολοφόνο. Επίσης, η εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να μην δεχτεί το επιχείρημα της υπεράσπισης, ότι ο δράστης τέλεσε την πράξη του υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών, άποψη που υιοθέτησε και η έδρα.

Στον 33χρονο επιβλήθηκε, ακόμα, ισόβια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων καθώς και ποινή φυλάκισης 12 μηνών για οπλοχρησία.

Η εν ψυχρώ δολοφονία που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο έγινε για ασήμαντη αφορμή. Ο τριτοετής φοιτητής στο Τμήμα Ιστορίας- Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Μάνος Χορευτάκης, είχε αφήσει την τελευταία του πνοή λίγα λεπτά πριν τις 5:00 της 16ης Μαΐου, στο Ενετικό Λιμάνι του Ρεθύμνου, όταν ο 33χρονος τον μαχαίρωσε στην καρδιακή χώρα.

Ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη δυο ημέρες μετά την πράξη του, είχε αποφυλακιστεί πριν από λίγες ημέρες, έχοντας εκτίσει ποινή 11 ετών για άλλον φόνο που είχε διαπράξει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.