Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Κανονικά τελικά τα δρομολόγια των πλοίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν βρέθηκαν οφειλές δεδουλευμένων στα πλοία για Αργοσαρωνικό.

Εξονυχιστικούς ελέγχους σε πλοία εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα, πραγματοποιεί από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά κλιμάκιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), χωρίς να έχουν δημιουργηθεί μέχρι στιγμής προβλήματα, στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Αρχικά ελέγχθηκαν τα πλοία των εταιρειών που εκτελούν δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό χωρίς να διαπιστωθούν κάποιες οφειλές σε πληρώματα. Τα πλοία αναχώρησαν κανονικά για τους προορισμούς τους.

Το συνδικαλιστικό κλιμάκιο της ΠΝΟ θα συνεχίσει τους ελέγχους και τις απογευματινές ώρες σε πλοία εταιρειών που αναχωρούν για τα νησιά του Αιγαίου.

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με επιστολή της που έδωσε στη δημοσιότητα από την προηγούμενη εβδομάδα, είχε δώσει προθεσμία έως την Πέμπτη 20/03 προς τις ναυτιλιακές εταιρείες NEL Lines, ΑΝΕΚ, Hellenic Seaways, Ventouris Sea Lines, ANMEZ και LANE Lines για την εξόφληση δεδουλευμένων στα πληρώματα.

Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι πολλές εταιρείες κατέβαλαν ήδη ένα ποσοστό των χρημάτων και ζήτησαν μια μικρή πίστωση χρόνου από την ΠΝΟ.

Σύμφωνα με στελέχη της διοίκησης της ΠΝΟ, ήδη η ΝΕL με έγγραφη δήλωσή της προς τη συνομοσπονδία των ναυτικών ανέφερε ότι επιθυμεί την πλήρη εξόφληση των πληρωμάτων στα υπό πλοιοκτησία διαχείριση πλοία της και ότι για τον σκοπό αυτόν εκχώρησε εγγράφως το ποσό 1.200.000 ευρώ, που διατηρεί και δικαιούται να λάβει από τη συμβαλλόμενη πιστώτρια τράπεζα «Millennium» και την καθολική της διάδοχο «Τράπεζα Πειραιώς».

Το ποσό αυτό, σύμφωνα με μέλη της διοίκησης της ΠΝΟ, που χαρακτηρίζουν ειλικρινή την κίνηση της εταιρείας, έχει συμφωνηθεί μεταξύ της NEL και της πιστώτριας τράπεζας σε εκτέλεση της απόφασης του εφετείου του Βορείου Αιγαίου περί επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης της εταιρείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.