Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Το ψεύτικο γέλιο δεν ξεγελά κανέναν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σκεφτείτε το ξανά όταν θα προσπαθήσετε να προσποιηθείτε.

Την επόμενη φορά που το αφεντικό σας σάς πει ένα κακόγουστο αστείο και αισθάνεστε υποχρεωμένοι να γελάσετε, ξανασκεφτείτε το… Το πιθανότερο είναι ότι θα καταλάβει αν προσποιείστε ότι γελάτε.

Έρευνα από τη Βρετανία ρίχνει φως σε ό,τι αφορά τον τρόπο που ο εγκέφαλός μας αντιδρά στο αληθινό και το ψεύτικο γέλιο. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας ο εγκέφαλός μας αντιδρά διαφορετικά όταν ακούμε ένα πραγματικό γέλιο και ένα ψεύτικο.

Για παράδειγμα, όταν το γέλιο είναι προσποιητό ενεργοποιείται ένα τμήμα του εγκεφάλου μας που συνδέεται με την αποκρυπτογράφηση των συναισθημάτων. Από την άλλη, το αυθόρμητο γέλιο, ενεργοποιεί περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με την ευτυχία και τα θετικά συναισθήματα.

Η ψυχολόγος Δρ Carolyn McGettigan από το Royal Holloway University of London κατέγραψε και ανέλυσε τις εγκεφαλικές αντιδράσεις των εθελοντών όσο άκουγαν πραγματικά γέλια από βίντεο στο YouTube.

Οι συμμετέχοντες δεν γνώριζαν ότι η συγκεκριμένη μελέτη αφορά τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο εγκέφαλος το γέλιο, παρουσίασαν διαφορετικές νευρολογικές αντιδράσεις όταν άκουσαν το ψεύτικο γέλιο και όταν άκουσαν το αυθόρμητο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.