Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

3ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με τη συμμετοχή του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη (ελέω… εκλογών!) θα διεξαχθεί ο 3ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας στις 4 Μαϊου, όπου αναμένεται να τρέξουν πάνω από 15.000 δρομείς.

Όπως προέβλεψε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος: «Σε λίγα χρόνια θυμηθείτε με, θα ξεπεράσει τον Κλασσικό Μαραθώνιο σε αιτήσεις συμμετοχής. Είναι πολύ πιο προσιτός και εύκολος αγώνας για τους πολλούς και θα αποδειχθεί και στην πράξη».

Παράλληλα, άφησε αιχμές για την πολιτεία, λέγοντας: «Είμαστε αποφασισμένοι να καταφέρουμε με τη συνεργασία του Δήμου να διοργανώσουμε μία ακόμα άρτια διοργάνωση. Και αυτό παρά το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιοι που έχουν αποφασίσει ότι οι ομοσπονδίες θα πρέπει να γίνουν μέρος του δημόσιου τομέα, δηλαδή να μη μπορούν να λειτουργήσουν με κανένα τρόπο. Και εξακολουθούν να υπολογίζουν τον αθλητισμό ως λογιστική εγγραφή στις δαπάνες μειώνοντας συνεχώς τη χρηματοδότησή του, ενώ ο μαζικός αθλητισμός δεν υπάρχει σε κανένα σχεδιασμό της Πολιτείας».

«Έτσι και αλλιώς έχω ξεκινήσει το τρέξιμο για τις δημοτικές, θα είμαι σε φουλ τρέξιμο εκείνες τις μέρες, συνεπώς δεν είναι κακή ιδέα να τρέξω και στην πόλη μου. Όχι βέβαια στον ημιμαραθώνιο, αλλά στα τρία χιλιόμετρα», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Το βασικό χαρακτηριστικό της τρίτης στάσης του θεσμού είναι το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης, αλλά και η διεθνή εμβέλεια που θα έχει από φέτος ο αγώνας καθώς τα έσοδα από τις εγγραφές των Συλλόγων Υγείας θα διατεθούν στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής, ενώ θα υπάρχουν και 500 συμμετοχές δρομέων από το εξωτερικό. Σπάνια ένας αγώνας καταφέρνει μέσα σε τρία χρόνια να έχει αυτή την εξέλιξη.

Η πρώτη φορά ήταν το 2012, ήταν η δοκιμή που πήγε πολύ καλά. Συνεχίσαμε το 2013 με έναν μεγαλύτερο αγώνα καλά οργανωμένο που προσέλκυσε περίπου 9.000 δρομείς και συνεχίζουμε φέτος, όπου οι ρυθμοί των εγγραφών παράπεμπαν σε πάνω από 15.000 δρομείς. Από φέτος θα υπάρξει πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης και στον ημιμαραθώνιο. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την ενίσχυση των συσσιτίων, που διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, γιατί περίπου 500 δρομείς από το εξωτερικό θα έρθουν να τρέξουν στην Αθήνα. Οι περισσότεροι δρομείς θα μας έρθουν από την Ιαπωνία, χάρη στη συνεργασία με τον ελληνικό Ιαπωνικό σύνδεσμο για τον ελληνικό μαραθώνιο. Αυτή η συμφωνία οφείλεται και στην αλλαγή της ημερομηνίας του αγώνα, καθώς διεξάγεται την εβδομάδα των διακοπών τους στην Ιαπωνία.

Ο συνδυασμός της εποχής που διοργανώνεται ο αγώνας, της άρτιας διοργάνωσης, της εύκολης διαδρομής και βεβαίως της Αθήνας αποτελούν ένα ισχυρό κίνητρο για όλους τους δρομείς να συμμετάσχουν στον αγώνα και την παραμονή τους για 3-4 ημέρες σε μια από τις ιστορικότερες και ωραιότερες πόλεις του πλανήτη» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, που ήταν στο πάνελ μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, τον αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Δημήτρη Κατσικάρη, την πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ, Νέλλυ Παπαχελά και τον τεχνικό σύμβουλο του ΣΕΓΑΣ, Ευάγγελο Παπαποστόλου.

Ο τελευταίος μάλιστα έκανε γνωστές και κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες:

«Εφέτος έχουμε κάνει κάποιες αλλαγές κυρίως λόγω του ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Ζάππειο. Μετακινηθήκαμε στο κέντρο, στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη. Εκεί θα χτυπήσει η καρδιά της διοργάνωσης.

»Αλλάξαμε λίγο της μικρές διαδρομές, όχι όμως και τον ημιμαραθώνιο», με βάση τον προγραμματισμό και με γνώμονα την ασφαλή και ποιοτική συμμετοχή των δρομέων στον αγώνα, τα αυστηρά όρια συμμετοχής ανά απόσταση είναι τα εξής: Ημιμαραθώνιος: 6.000 δρομείς, 5χλμ: 9.000 δρομείς, 3χλμ: 3.000 δρομείς».

Λόγω ζέστης ο ημιμαραθώνιος θα αρχίσει στις 8 το πρωί, ενώ θα υπάρχει και ο κλασσικός αγώνας των 1000 μέτρων για τα ΑμεΑ.

Όπως έγινε γνωστό οι εγγραφές θα κλείσουν όταν συμπληρωθούν τα όρια, το αργότερο έως 17 Απριλίου. Επίσης γνωστοποιήθηκε πως στα 3χλμ δεν θα υπάρξει συνδρομή.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα γίνονται μέσα από το site του ημιμαραθωνίου (http://www.athinahalfmarathon.gr/ ), ενώ για τα 3χλμ. (στα οποία δεν θα υπάρχει οικονομική συνδρομή) γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Αθηναίων www.cityofathens.gr και των Υπηρεσιών του Δήμου.

Εκείνη την Κυριακή (4/5) τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά από τις 12.00 το μεσημέρι, συνεπώς οι δρομείς μετά το τρέξιμο θα μπορούν να κάνουν και τα ψώνια τους!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.