Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Η απώλεια βάρους σχετίζεται με την καταπολέμηση της άπνοιας στον ύπνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε ποια συμπεράσματα καταλήγουν οι επιστήμονες.

Η απώλεια βάρους σχετίζεται με την καταπολέμηση της άπνοιας κατά τον ύπνο. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν Φιλανδοί επιστήμονες, σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Sleep Medicine.

Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, 57 μετρίως παχύσαρκα άτομα με ήπια άπνοια ύπνου εντάχθηκαν σε πρόγραμμα διατροφής και άσκησης υπό την επίβλεψη ειδικών.

Εκείνοι που έχασαν τουλάχιστον το 5% του σωματικού τους βάρους είχαν πολύ σημαντική βελτίωση στην άπνοια κατά τη διάρκεια του ύπνου τους.

Αξίζει στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι η αποφρακτική άπνοια ύπνου είναι μια πολύ διαδεδομένη ασθένεια, η οποία μπορεί να προκαλέσει σημαντική επιβάρυνση στα διάφορα συστήματα του οργανισμού.

Η παχυσαρκία συνδέεται με άπνοια κατά τον ύπνο, επειδή ο λιπώδης ιστός συσσωρεύεται γύρω από το λαιμό, πιέζει το διάφραγμα και στενεύει τους αεραγωγούς.

Οι συνέπειες της κατάστασης αυτής περιλαμβάνουν αυξημένο κίνδυνο για υψηλή πίεση του αίματος, σκλήρυνση των αρτηριών, καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Επιπλέον, άπνοια του ύπνου μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2. Σίγουρα η απώλεια βάρους μπορεί να βοηθήσει σημαντικά, αλλά δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως η μόνη θεραπεία για τα άτομα με μέτρια έως σοβαρή άπνοια ύπνου.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.