Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Η εφαρμογή που γνωρίζει πόσοι καφέδες είναι αρκετοί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ενημερώνει το χρήστη για το πώς θα επηρεαστεί ο ύπνος του.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δε μπορούν να φανταστούν καν ότι θα ξεκινήσουν την ημέρα τους χωρίς να πιουν μια γουλιά καφέ… και φυσικά να τη συνεχίσουν με μερικές κούπες ακόμη.

Πολλοί μάλιστα δηλώνουν «εθισμένοι» στην καφεΐνη, ενώ οι ειδικοί από την άλλη τονίζουν μεν τις ευεργετικές επιδράσεις του καφέ στον οργανισμό, ωστόσο προσθέτουν ότι είναι καλό να μην ξεπερνά κανείς τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα.

Για τους λάτρεις του καφέ μια νέα εφαρμογή, ίσως αποτελεί τη λύση για να καταφέρουν να… ελέγξουν τον εθισμό τους.

Οι κατασκευαστές της εφαρμογής UP Coffee ισχυρίζονται ότι μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τις επιδράσεις που έχει στον οργανισμό του η πρόσληψη καφεΐνης.



Μπορεί να ενημερώσει το χρήστη πόσο μια επιπλέον κούπα καφέ μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο του το βράδυ, και πότε έχει φτάσει η ώρα να… σταματήσει να πίνει καφέ, ή οποιοδήποτε άλλο αναψυκτικό ή ποτό που περιέχουν επίσης ποσότητες καφεΐνης.

Η εφαρμογή συσχετίζει τις συνήθειες του χρήστη (πρόσληψη καφεΐνης) με την προβλεπόμενη ώρα ύπνου και πόσο μπορεί να επηρεάσουν τον ύπνο του.

Μετά από διάστημα «παρακολούθησης» δέκα ημερών η εφαρμογή UP Coffee μπορεί να σας πει πόσο ύπνο χάνετε κατά μέσο όρο για κάθε επιπλέον 100mg καφεΐνης που προσλαμβάνετε.

Επιπλέον, μπορεί να σας πει πόση καφεΐνη περιέχεται σε μια κούπα ντεκαφεϊνέ καφέ, καθώς επίσης και το πόσα ποτήρια νερό πρέπει να πιείτε αν έχετε καταναλώσει από τρεις έως έξι καφέδες, γράφει ο Mark Prigg στη Daily Mail.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.