Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ενήλικος εγκλωβισμένος σε σώμα μικρού παιδιού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η δόξα και η πτώση του Κολομβιανού Edward- Δείτε τις φωτογραφίες.

Ο Edward Hernandez είναι 28 χρόνων και το όνειρό του είναι να αποκτήσει τη δική του φάρμα, να βρει μία σύντροφο και να οδηγήσει τζιπ.

Δεν είναι ένα όνειρο αδύνατο να πραγματοποιηθεί αλλά για τον Edward, που ζει σε μια από τις φτωχότερες γειτονιές της Μπογκοτά, στην Κολομβία, έχει μια επιπλέον δυσκολία καθώς εκείνος εξαρτάται πλήρως από τους γονείς του. Με ύψος που αγγίζει τα 69 εκατοστά, το όνειρο του Edward μοιάζει πολύ μακρινό.

Έως το 2009, ο Edward και η οικογένειά του ζούσαν στο σκοτάδι. Ως παιδί είχε μέσα του πολύ θυμό και θλίψη καθώς δεν μεγάλωνε όπως οι υπόλοιποι συνομήλικοί του και τα αδέλφια του, αλλά πλέον έχει αρχίσει να αποδέχεται τη μοίρα του.

Έμενε τον περισσότερο καιρό μέσα στο σπίτι του για να αποφύγει τους ανθρώπους που όλο τον έπαιρναν αγκαλιά και τα παιδιά που «έκαναν ανόητες ερωτήσεις», ενώ εργαζόταν στην επιχείρηση υφασμάτων της μητέρας του, που στεγαζόταν πάνω από το σπίτι τους.

Εκείνοι από την πλευρά τους αγωνιούσαν αν τον παραχαΐδεύουν ή όχι και αν θα μπορούσε ποτέ να τα βγάλει πέρα μόνος του, καθώς χρειαζόταν τη βοήθεια των αδερφών του ακόμα και για να πάει στην τουαλέτα.

«Δεν μπορεί να κυκλοφορήσει μόνος του, θα χανόταν. Οι άνθρωποι τον σηκώνουν ψηλά σαν να είναι παιχνίδι. Και μετά λέμε ‘ωχ, χάσαμε τον Edward’», λέει ένα από τα αδέλφια του στη Daily Mail.

Τα πράγματα άλλαξαν το 2010, όταν ο μικρότερος άνθρωπος του κόσμου He Pingping πέθανε στην Κίνα. Οι άνθρωποι των Ρεκόρ Γκίνες μέτρησαν τον Edward και τον ανακήρυξαν τον νέο κάτοχο του ρεκόρ. Μέσα σε μια στιγμή έγινε σούπερ σταρ και η ζωή του, από το σκοτάδι, έλαμψε από τις κάμερες και τα φλας.

«Ήμουν τόσο χαρούμενος που σχεδόν έκλαψα. Ήμουν ο μικρότερος άνθρωπος στον κόσμο, πιο κοντά από μένα είναι μόνο τα παιδιά», θυμάται.

Επιδέξιος χορευτής, ο Edward μπήκε στον κόσμο της κολομβιανής τηλεόρασης και ακολούθησε την πορεία του προς τη λάμψη. Πληρωνόταν καλά για τις εμφανίσεις του σε εκπομπές.

Του προσφέρθηκε δωρεάν ιατρική φροντίδα και επεμβάσεις για τα πολλά προβλήματα που είχε από τότε που γεννήθηκε, πολλές φορές ως αντάλλαγμα για δημοσιότητα ή διαφήμιση. Έφτασε μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο της Κολομβίας όπου συνάντησε τον πρόεδρο της χώρας.

Βλέποντας το όνειρό του να πλησιάζει, ο Edward επισκέφθηκε μια αντιπροσωπεία τζιπ και μπήκε σε μερικά μοντέλα, λέγοντας στον πωλητή πως θα επιστρέψει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο μόλις θα έρρεαν ακόμα περισσότερα χρήματα.

Η πτώση του όμως από την ψευτολαμπερή κορυφή στην οποία είχε ανέβει, ήταν ταχύτατη.

Μόλις έξι εβδομάδες μετά το ρεκόρ Γκίνες, η πιο κοντή κοπέλα στον κόσμο, ο Khagendra Thapa Magar από το Νεπάλ, έγινε 18 χρονών και μπορούσε να διεκδικήσει ο ίδιος το ρεκόρ. Όπως κι έγινε κι ο Edward ξεχάστηκε όσο γρήγορα είχε γίνει σταρ. Τα φώτα στράφηκαν αλλού και εκείνος έπαθε κατάθλιψη από την απουσία προσοχής.

«Είναι χαρούμενος όταν έχει κοινό που τον παρακολουθεί, αυτό τον κάνει να νιώθει ξεχωριστός. Όταν τα φώτα σβήνουν νιώθει άδειος και μόνος. Είναι θλιμμένος», εξηγεί η μητέρα του.

Σήμερα ο Edward εργάζεται με τον φίλο του Pablo σε εμπορικά κέντρα, «πουλώντας» τον εαυτό του ως τον μικρότερο άνθρωπο στον κόσμο. Βγάζουν περίπου 60 ευρώ την ημέρα ο καθένας.

Ο Edward παραμένει εγκλωβισμένος ανάμεσα στην πραγματική του ηλικία, του ενηλίκου, και την εικόνα του, του παιδιού. Αλλά χαμογελαστός λέει: «Μου αρέσει που είμαι ταυτόχρονα παιδί κι ενήλικος. Έτσι όλοι με αγαπούν και με παίρνουν αγκαλιά».

Δείτε τις φωτογραφίες













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.