Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Τριμηνιαία από μηνιαία η υποχρέωση υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα δοθεί αρκετός χρόνος προσαρμογής σε όλους τους επαγγελματίες.

Τριμηνιαία από μηναία αναμένεται να γίνει η υποχρέωση υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών για τα στοιχεία που εκδίδονται από 1.1.2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αλλαγή αυτή θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει εντός των ημερών στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών και θα δοθεί αρκετός χρόνος προσαρμογής σε όλους τους επαγγελματίες για να υποβάλουν τις δηλώσεις. Βάσει του σχεδιασμού οι υπόχρεοι θα συμπληρώσουν και θα υποβάλουν τα στοιχεία για τα τιμολόγια των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου τον Μάιο.

Εξάλλου, αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2014 θα ισχύσουν οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών στα φορολογικά πρόστιμα. Με τον τρόπο αυτό δεν θα τεθεί ζήτημα προστίμων δύο ταχυτήτων, αφετέρου δεν θα υπάρξουν υπέρογκες επιβαρύνσεις για λάθη ή παραλείψεις λογιστών , φοροτεχνικών και φορολογουμένων.

Σήμερα το πρόστιμο για τη μη έκδοση κάθε μίας απόδειξης είναι 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που τηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων και 2.500 ευρώ για επιχειρήσεις και επαγγελματίες που τηρούν διπλογραφικά βιβλία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.