Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ένας σύγχρονος άγιος που αφιέρωσε τη ζωή του στα ορφανά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γενναιόδωρος μέσα στην απόλυτη φτώχεια του.

Η κοινωνική προσφορά σε εκείνους που την έχουν πραγματικά ανάγκη χρειάζεται δέσμευση και συνέπεια… Και με αυτόν ακριβώς τον τρόπο, με δέσμευση και συνέπεια, για δεκαετίες τώρα ένας 99χρονος Βούλγαρος έχει αφιερώσει τη ζωή του στα ορφανά και κατάφερε να γίνει ένας σύγχρονος άγιος.

Ο Dobri Dobrev έχασε την ακοή του κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στις βομβιστικές επιθέσεις της Σόφιας. Παρότι φέτος γίνεται 100 ετών ο Dobri διανύει 25 χιλιόμετρα κάθε μέρα για να βρεθεί στη βουλγαρική πρωτεύουσα, όπου περνά την ημέρα του ζητιανεύοντας. Όμως ο γέροντας δεν κρατά ούτε σεντ για τον εαυτό του από τα χρήματα που μαζεύει. Τα δωρίζει όλα σε ορφανοτροφεία και καταφέρνει να ζει μόλις με μια σύνταξη 80 ευρώ τον μήνα.

Η προσφορά του για τα ορφανά αγγίζει συνολικά τα 40.000 ευρώ και πρόκειται για την μεγαλύτερη οικονομική προσφορά που έχει γίνει ποτέ στη Βουλγαρία.

Η πορεία που ακολούθησε, η στάση ζωής του και το παράδειγμά του οδήγησε πολλούς να τον αποκαλούν «άγιο του Μπαιλόβο». Για όσους λοιπόν χρειάζονται ένα πρότυπο ο παππούς Dobri αποτελεί το ιδανικό…
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.