Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Περήφανος για την επιλογή του δηλώνει ο τροχονόμος που άλλαξε φύλο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θέλει να παραμείνει στην Αστυνομία «με αξιοπρέπεια και συνέπεια».

Περήφανος για την επιλογή του, η οποία ήταν απολύτως συνειδητή, όπως ο ίδιος λέει, δηλώνει ο τροχονόμος που ήταν γυναίκα και άλλαξε φύλο. «Θέλω να συνεχίσω να είμαι μέλος της οικογένειας της Αστυνομίας, με αξιοπρέπεια και συνέπεια», φέρεται να είπε στους συναδέλφους του στην Τροχαία Αθηνών η μέχρι πρότινος γυναίκα αστυνομικός που υποβλήθηκε σε εγχείρηση αλλαγής φύλου.

Ύστερα από τριάντα χρόνια σε «λάθος σώμα», η η αρχιφύλακας «Νίκη» αποφάσισε να αποκτήσει το σώμα που τα ταίριαζε με το φύλο που ένιωθε μέσα της.

Όπως γράφει σήμερα το «Έθνος», τον περασμένο χρόνο υποβλήθηκε σε επέμβαση στο εξωτερικό και επιστρέφοντας στην Αθήνα προχώρησε σε όλες τις διαδικασίες αλλαγής στοιχείων ταυτότητας. Έκτοτε στις αστυνομικές βάρδιες αναγραφόταν το νέο, ανδρικό της όνομα.

Η πρώτη περίπτωση αλλαγής φύλου αστυνομικού υπαλλήλου αρχικά σόκαρε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. που βρέθηκε μπροστά σε μία πρωτόγνωρη υπόθεση.

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν πως μετά την αρχική αμηχανία που επικράτησε στους κύκλους της Κατεχάκη, η απόφαση του τροχονόμου δεν άρεσε στην ηγεσία που ενημερώθηκε για το θέμα από ανώτερους αξιωματικούς, οι οποίοι ζητούσαν οδηγίες για το χειρισμό της κατάστασης.

Η αναρρωτική άδεια που πήρε ο αστυνομικός έδωσε παράταση στους επιτελείς για να εξετάσουν τη στάση τους. Ήδη το κλίμα έχει αλλάξει αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί κατά την εξέταση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής.

Με καταγωγή από την Κρήτη, η τροχονόμος ξεκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», την καριέρα της στην ΕΛ.ΑΣ από την Τροχαία Αθηνών όπου το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε σε θέση γραφείου. Άνθρωποι που τη γνώριζαν και έζησαν από σχετικά κοντά τη «μεταμόρφωση», μιλούν για μια απόφαση που «δεν μπορούσε πια να περιμένει».

«Η σωματοδομή και το παρουσιαστικό της ήταν αρκετά ανδροπρεπή και η ίδια είχε αρχίσει να ασφυκτιά στη γυναικεία της στολή», δήλωσε στην εφημερίδα συνάδελφός της.

Εκείνοι που έχουν συναναστραφεί τον αστυνομικό μιλούν για τα καλύτερα λόγια για το χαρακτήρα και τη συναδελφικότητά του. «Τον τελευταίο καιρό έμπαινε στις βάρδιες ως Νίκος και δεν υπήρχε διαφορά στην απόδοση που είχε», λένε. «Μας είχε πει πως είναι περήφανος για την επιλογή του, η οποία ελήφθη έπειτα από πολλή σκέψη. Επίσης επιμένει να παραμείνει μέλος του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ».

Όλοι όσοι τον γνωρίζουν πάντως συμφωνούν πως μετά την εγχείρηση φαίνεται ήδη πιο ήρεμος. «Έχει στη διάθεσή του πραγματογνωμοσύνες ιδιωτών ψυχιάτρων, που συνηγορούν υπέρ της ψυχικής ισορροπίας του και βεβαιώνουν ότι μπορεί να φέρει όπλο».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.