Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Τώρα όλοι μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικοί αρχιτέκτονες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Google φέρνει στον Chrome κατασκευές με τουβλάκια Lego!

«Είστε έτοιμοι να εισέλθετε σε ένα νέο κόσμο κατασκευών με τουβλάκια Lego;», μας ρωτά κατά πρόσωπο το Build Academy του browser της Google, εισάγοντας την αρχιτεκτονική μαγεία στην ψηφιακή μας καθημερινότητα.

Το νέο πείραμα Google και Lego μας επιτρέπει λοιπόν να χτίσουμε ό,τι θέλουμε, όποτε το θέλουμε, κατευθείαν στο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης του διαδικτυακού κολοσσού, και μάλιστα κυκλοφορεί και στα ελληνικά για μας!

Αν λοιπόν δεν έχετε παίξει ακόμα μαζί του, ώρα να μπείτε στον συναρπαστικό κόσμο του Build with Chrome, χτίζοντας με τουβλάκια Lego ό,τι σκεφτείτε πάνω σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη (μέσω εικονικού χάρτη φυσικά).

Όπως περιγράφεται αναλυτικά στο επίσημο Google Chrome Blog, οι Google και Lego συνεργάστηκαν στενά για να αναπτύξουν ένα δημιουργικό web εργαλείο που επιτρέπει στον χρήστη να χτίζει και να δημοσιεύει κατόπιν εικονικές κατασκευές με τουβλάκια Lego. Το WebGL εργαλείο παρέχει μια επιφάνεια Lego, πάνω στην οποία χτίζεις ό,τι θες με ό,τι μέγεθος και χρώμα Lego θες!



Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από την ομάδα της Google στην Αυστραλία τον Ιούνιο του 2012, ως τρόπος εορτασμού της 50ης επετείου της Lego, αλλά έγινε πρόσφατα διαθέσιμη από την Google σε όλο τον κόσμο.



Αφού λοιπόν πειραματιστείτε και διασκεδάσετε, μπορείτε κατόπιν να κοινοποιήσετε το σχέδιό σας και να επιτρέψετε έτσι σε άλλους να δουν και να κρίνουν την κατασκευή σας.



Τα δημοσιευμένα μάλιστα σχέδια εμφανίζονται στο Google Maps -ακριβώς πάνω στην τοποθεσία που έχετε επιλέξει-, με τον ψηφιακό κόσμο να παραγίνεται έτσι πραγματικός!



Ας αφήσουμε όμως τα λόγια. Κατευθείαν στο Build with Chrome για ατέλειωτες ώρες διασκεδαστικής δημιουργίας. Κι έτσι γίνεστε στο πι και φι αρχιμηχανικοί...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.