Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Η Ακρόπολις των τροχών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην τελική ευθεία ο «Αγώνας των Θεών».

Το Ράλι Ακρόπολις είναι ήδη έτοιμο, καθώς απομένουν μόνο δυο μήνες από την ημέρα που θα δοθεί η εκκίνηση στο Ζάππειο.

Ο «Αγώνας των Θεών» όπως είναι το σύγχρονο παρατσούκλι του παλαιότερα αποκαλούμενου «Εθνικού μας Αγώνα», θα διεξαχθεί και φέτος με κέντρο το Λουτράκι και θα μετρά μόνο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι.

Δυο δεδομένα εγγυώνται πως η φετινή διοργάνωση δε θα υστερεί ιδιαίτερα σε αίγλη και δημοσιότητα. Αφενός διεξάγεται νωρίς μέσα στη χρονιά, κάτι που θα εξασφαλίσει όλες τις επιφανείς συμμετοχές του ΕΠΡ και αφετέρου ότι, την ευθύνη προβολής του Πρωταθλήματος έχει το Eurosport, που έχει αναβαθμίσει αισθητά από πέρσι το θεσμό.

Οι συνολικές εκδηλώσεις θα διαρκέσουν τρεις ημέρες, αλλά ο καθεαυτό αγώνας θα γίνει το Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Μαρτίου, σε ασφάλτινες και χωμάτινες αντίστοιχα ειδικές διαδρομές. Το συνολικό μήκος των ειδικών θα είναι περίπου 120 χιλιόμετρα ανά ημέρα, ενώ η κάθε αγωνιστική ημέρα, θα μετρά και σαν ένας αυτόνομος αγώνας του Ελληνικού Πρωταθλήματος.

Η πρώτη ημέρα περιλαμβάνει τρεις επαναλαμβανόμενες ασφάλτινες ειδικές, ενώ η δεύτερη τρεις επίσης επαναλαμβανόμενες χωμάτινες.

Ο αγώνας μετρά και στα Ελληνικά Πρωταθλήματα Ράλι, σαν δυο ξεχωριστοί αγώνες, κάτι που θα αυξήσει ακόμα περισσότερο τις συμμετοχές.

Οι δηλώσεις συμμετοχής ήδη άρχισαν και θα κλείσουν στις 12 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη, ενώ οι επίσημες αναγνωρίσεις θα διεξαχθούν στις 26 & 27 Μαρτίου.

Ο τεχνικός έλεγχος την Παρασκευή 28/3 και την ίδια ημέρα θα γίνει η τελετή εκκίνησης με υποχρεωτική παρουσία όλων των συμμετεχόντων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.