Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Τέρμα στα εικονικά τιμολόγια βάζουν οι διασταυρώσεις στις συγκεντρωτικές καταστάσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι υποβολές θα γίνονται μέχρι και τρεις ημέρες πριν την υποβολή της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ.

Σε παραγωγική λειτουργία μπαίνει από σήμερα η εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών - προμηθευτών.

Ουσιαστικά η υποχρέωση για μηνιαία υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων των επιχειρήσεων θα συνδυασθεί με σύνθετες διασταυρώσεις που θα αποκαλύπτουν άμεσα παραβάσεις και απάτες. Έτσι, το ηλεκτρονικό «κόσκινο» της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα εντοπίζει άμεσα όλα τα εικονικά τιμολόγια.

Εκτός από τις συναλλαγές που αφορούν στα έσοδα των επιχειρήσεων και οι οποίες θα υποβάλλονται μηνιαίως, θα υποβάλλονται και οι συγκεντρωτικές καταστάσεις με τις συναλλαγές των εξόδων ανά τρίμηνο ή μηνιαίως, ανάλογα με την κατηγορία βιβλίων που τηρεί η κάθε εταιρεία. Από τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών θα έχει στη διάθεση του τα έσοδα και τα έξοδα των επιχειρήσεων, τότε ουσιαστικά θα έχει πλήρη εικόνα των βιβλίων τους.

Οι υποβολές θα γίνονται μέχρι και τρεις ημέρες πριν την υποβολή της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ. Για να προετοιμαστούν όμως καλύτερα τα μηχανογραφικά συστήματα θα υπάρχει η δυνατότητα οι πρώτοι 4 μήνες του 2014 να υποβληθούν όλοι μαζί τον Μάιο .

Τέλος, όσοι επαγγελματίες είναι ήδη προετοιμασμένοι μπορούν να ξεκινήσουν να υποβάλλουν τις συγκεντρωτικές καταστάσεις του Ιανουαρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.