Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Αυτή είναι η διαθήκη του Μαντέλα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το συνολικό ποσό των 46 εκατ. ραντ (περίπου 3 εκατ. ευρώ) φτάνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν μετά το σημερινό άνοιγμα της διαθήκης του, η περιουσία που άφησε πίσω του ο Νέλσον Μαντέλα.

Συνοψίζοντας το περιεχόμενο τού έκτασης 40 σελίδων εγγράφου, η διαπιστευμένη αντιπροέδρος του δικαστηρίου, Ντικγκανγκ Μοζενέκε δήλωσε πως «δεν περιήλθε στην αντίληψή της καμία αμφισβήτησή του».

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία λένε ότι καθένα από τα μέλη του προσωπικού που συνεργαζόταν στενά με τον θρυλικό ηγέτης της Ν. Αφρικής θα λάβει 50.000 ραντ, ενώ τα σχολεία στα οποία φοίτησε ο Μαντίμπα θα λάβουν από 100.000 ραντ για χορηγίες.



Επίσης ο Μαντέλα άφησε πίσω του μια κατοικία στο Γιοχάνεσμπουργκ, ένα μικρό σπίτι στην αγροτική περιοχή του Eastern Cape καθώς και τα πνευματικά δικαιώματα από τις πωλήσεις των βιβλίων του, συμπεριλαμβανομένης της αυτοβιογραφίας τους Long Walk to Freedom.

Σύμφωνα την Μοζενέκε, η εκδήλωση ήταν «φορτισμένη με συναισθήματα από τη μεριά της οικογένειας αλλά όλα πήγαν καλά», προσθέτοντας ότι τα μέλη της οικογένειας του Μαντίμπα «ήταν πολύ ικανοποιημένα» με το περιεχόμενο της διαθήκης.

Η τρίτη σύζυγος του Μαντέλα, η Γκράσα Μασέλ, ενδέχεται να παραιτηθεί των δικαιωμάτων της στην περιουσία, δήλωσε ακόμη ο Μοσενέκε στη συνέντευξη Τύπου, στην οποία συνόψισε μέρη της 40σέλιδης διαθήκης του Μαντέλα.

Η οικογένεια θα λάβει περίπου 1,5 εκατ. ραντ καθώς και τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα.

Η οικογένεια έχει χρονική προθεσμία 90 ημερών για να προσβάλει τη διαθήκη.

Να σημειωθεί ότι Μαντέλα απεβίωσε τον περασμένο Δεκέμβρη σε ηλικία 95 ετών.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.