Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ποιοι ασθενείς εξαιρούνται από το πλαφόν συνταγογράφησης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, Αντώνη Μπέζα πρόκειται να εξαιρεθούν από τα μηνιαία όρια συνταγογράφησης (πλαφόν), χρόνιοι νεφροπαθείς τελικού σταδίου, καρδιοπαθείς τελικού σταδίου, ασθενείς με ηπατική ανεπάρκεια και μεταμοσχευθέντες ασθενείς, καθώς και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Ο κ. Μπέζας σημείωσε ότι η δαπάνη για τα εμβόλια, τους ορούς και τα παράγωγα αίματος που συνταγογραφούνται δεν συμπεριλαμβάνονται ήδη στη φαρμακευτική δαπάνη και επομένως δεν προστίθενται στο πλαφόν των ιατρών.

Ωστόσο οι γιατροί δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις διευκρινίσεις του υφυπουργού και ζήτησαν την πλήρη κατάργηση του πλαφόν και υποστήριξαν ότι αυτό το μέτρο «καταστρατηγεί στην πράξη την ελεύθερη επιλογή γιατρού εκ μέρους του ασθενή και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην καθημερινή πράξη των γιατρών».

Ο ΙΣΑ έχει ήδη καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ κατά της υπουργικής απόφασης που αφορά το πλαφόν στη συνταγογράφηση , ενώ σήμερα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) γνωστοποίησε την πρόθεσή του να καταθέσει μέχρι τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας την κατάργηση του πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων, «προκειμένου να προστατευθούν τα έννομα συμφέροντα των πολιτών και η δεοντολογική λειτουργία των γιατρών».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.