Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ναυαγός επί 16 μήνες στον Ειρηνικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας άνδρας, ο οποίος είχε αποπλεύσει με το σκάφος του τον Σεπτέμβριο 2012 από το Μεξικό, δήλωσε ότι περιπλανήθηκε επί 16 μήνες στη θάλασσα, μέχρι που το σκάφος του προσάραξε σε ατόλη (κοραλλιογενές νησί) του Ειρηνικού Ωκεανού. Ο σύντροφός του στο ταξίδι δεν επέζησε αυτής της περιπέτειας, ανέφερε ο ίδιος.

Ο άνδρας, αδυνατισμένος, με μακριά μαλλιά και γένια, εντοπίσθηκε χθες, όταν το μήκους 7 μέτρων σκάφος του προσάραξε σε κοραλλιογενή ύφαλο της ατόλης Έμπον.

"Δεν βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση, αλλά συνέρχεται. Του δώσαμε πολύ νερό, ανακτά τις δυνάμεις του ", δήλωσε ο Ολα Φιέλσταντ, Νορβηγός φοιτητής της Ανθρωπολογίας που κάνει ερευνητική εργασία στην ατόλη του Ειρηνικού.

Ο άνδρας έχει χαμηλή αρτηριακή πίεση, αλλά δεν κινδυνεύει. Μπορεί να περπατήσει.

"Το σκάφος μοιάζει να έχει μείνει πολύ καιρό στο νερό", πρόσθεσε ο Νορβηγός φοιτητής.

Ο ναυαγός, ντυμένος μόνο με φθαρμένα εσώρουχα, δηλώνει ότι απέπλευσε από το Μεξικό και έβαλε πλώρη προς το Σαλβαδόρ τον Σεπτέμβριο 2012 με έναν συνεπιβάτη, ο οποίος πέθανε πριν από πολλούς μήνες στη θάλασσα.

Η αφήγησή του είναι ασαφής, ενώ δεν μιλάει άλλη γλώσσα, παρά μόνο ισπανικά. Το όνομά του είναι Χοσέ Ιβάν.

Επέζησε τρώγοντας χελώνες, πουλιά και ψάρια και πίνοντας αίμα χελώνας, όποτε δεν έβρεχε.

Στο σκάφος του δεν βρέθηκαν σύνεργα ψαρέματος, οπότε ο Νορβηγός φοιτητής θεωρεί ότι ψάρευε με τα χέρια του. Μία χελώνα βρέθηκε στο σκάφος κατά την άφιξή του στην ατόλη.

Ο ναυαγός μεταφέρθηκε στο νησί Εμπον, που ανήκει στα νησιά Μάρσαλ εν αναμονή της μεταφοράς του στην πρωτεύουσα Μαζούρο.

Το μοναδικό αεροσκάφος που μπορεί να προσγειωθεί στο Εμπον είναι υπό επισκευή.

Μία παρόμοια περίπτωση ναυαγών, είχε καταγραφεί το 2006, όταν βρέθηκαν τρεις μεξικανοί ψαράδες, αφού περιπλανήθηκαν στη θάλασσα επί εννέα μήνες σε ένα σκάφος εννέα επί τρία χωρίς σκέπαστρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.