Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΕΣΑμεΑ: Στην Νέα Υόρκη από τις 3 Φεβρουαρίου ο Ι. Βαρδακαστάνης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31.01.2014

Στην Νέα Υόρκη θα βρίσκεται την ερχόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF), με την ιδιότητά του ως προέδρου της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Αναπηρία (International Disability Alliance - IDA), όπου και θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων σε πολλές Μόνιμες Αντιπροσωπείες του ΟΗΕ και θα πάρει μέρος σε συνεδριάσεις και εκδηλώσεις για την Αναπηρία.

Ενδεικτικά ο κ. Βαρδακαστάνης θα συναντηθεί με εκπροσώπους των Μόνιμων Αντιπροσωπειών της Ελλάδας, της Ε.Ε., της Κύπρου, του Ισραήλ, του Καναδά, της Ελβετίας, της Δανίας, της Αιγύπτου, του Βιετνάμ, της Σαουδικής Αραβίας, της Ινδίας, της Αργεντινής κ.α.

Στις 6 Φεβρουαρίου ο κ. Βαρδακαστάνης θα είναι κύριος ομιλητής ως πρόεδρος της IDA μαζί με τους: Ivan Simonovic, βοηθό Γ.Γ. για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ, Thomas Mayr-Harting, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στον ΟΗΕ, Μιχαήλ Σπινέλλη, Πρέσβη της Ελλάδα στον ΟΗΕ, στην εκδήλωση «Ένταξη των ατόμων με αναπηρία στο πλαίσιο της διαδικασίας για την αειφόρο ανάπτυξη». Διοργανώνεται από την Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον ΟΗΕ, την Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας, την IDA, και τη Διεθνή Σύμπραξη για την Αναπηρία και την Ανάπτυξη (Disability and Development Consortium).

Το τελικό έγγραφο της Διάσκεψης του Ρίο+20 αναγνώρισε ότι τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζουν όχι μόνο σημαντικούς περιορισμούς σε όλες τις πτυχές της ανάπτυξης, αλλά θα πρέπει να θεωρούνται ότι είναι ευάλωτη πληθυσμιακή ομάδα και να ενταχθούν ως ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στην ανάπτυξη των στόχων της Αειφόρου Ανάπτυξης. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, κατά τον καθορισμό των στόχων για την ατζέντα για την Ανάπτυξη μετά το 2015, αναγνώρισε την Αναπηρία ως ένα από τα διατομεακά θέματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά το σχεδιασμό και τελικών στόχων. Αυτό είναι ακριβώς αυτό που το αναπηρικό κίνημα διεθνώς ζητά να επιτευχθεί: η αναγνώριση του εγκάρσιου χαρακτήρα της αναπηρίας μέσα από την Ανάπτυξη και η χρησιμοποίηση των δεικτών και των στόχων χωρίς αποκλεισμούς.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 98 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.