Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Οριζόντια ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο «μπούσουλας» για τη ρύθμιση των δανείων θα είναι η λίστα των αναγκαίων εξόδων διαβίωσης μιας οικογένειας, με το μέσο κόστος για μια 4μελή οικογένεια να υπολογίζεται στα 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το «Έθνος», το πρώτο βήμα για τις ρυθμίσεις «κόκκινων» δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων κάνει η κυβέρνηση, καθώς σύντομα και με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου συγκροτείται κυβερνητικό συμβούλιο το οποίο θα τρέξει τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις αλλά και αποφάσεις.

Όπως αναφέρει το «Έθνος» το κείμενο της πράξης βρίσκεται στη φάση της συγκέντρωσης υπογραφών από τα μέλη του Υπουργικού συμβουλίου και εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να εκδοθεί.

Οι πρώτες αποφάσεις αναμένεται να είναι για την καθιέρωση των «ελάχιστων δαπανών διαβίωσης» και του ορισμού των «συνεργάσιμων δανειοληπτών». Επίσης η Τράπεζα της Ελλάδος θα προχωρήσει και στην έκδοση κανόνα δεοντολογίας των τραπεζών, με σκοπό να υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι στη συμπεριφορά τους έναντι των δανειοληπτών.

Ο «μπούσουλας» για τη ρύθμιση των δανείων θα είναι η λίστα των αναγκαίων εξόδων διαβίωσης μιας οικογένειας. Ειδικοί εμπειρογνώμονες του υπουργείου Ανάπτυξης και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής έχουν ετοιμάσει παραδείγματα νοικοκυριών με τις μηνιαίες δαπάνες διαβίωσης.

Το μέσο κόστος για μια τετραμελή οικογένεια είναι στην περιοχή των 1.000 ευρώ. Στα έξοδα περιλαμβάνονται η διατροφή, η ένδυση, η στέγαση, η μόρφωση των παιδιών, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.λ.π. Έτσι οι τράπεζες έχοντας τις κατηγορίες των νοικοκυριών θα εξετάζουν κατά περίπτωση το αίτημα.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.