Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Βγαίνει από το τεχνητό κώμα ο Σουμάχερ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την απόφαση να… επαναφέρουν στη ζωή τον Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος βρίσκεται σε τεχνητό κώμα εδώ και τέσσερις εβδομάδες, έχουν πάρει οι γιατροί του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ.

Βγαίνει από το τεχνητό κώμα ο Σουμάχερ

Ο Γερμανός επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, μετά από το σοβαρό ατύχημα που υπέστη κάνοντας σκι στο Μεριμπέλ και για τέταρτη εβδομάδα βρίσκεται σε τεχνητό κώμα.

Όπως αναφέρει η γαλλική «L’ Equipe», οι γιατροί του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ, πήραν την απόφαση να τον «ξυπνήσουν» από το τεχνητό κώμα. Ο Σουμάχερ δείχνει να ανταποκρίνεται θετικά στη φάση βαθμιαίας αφύπνισης, που ξεκίνησε τις προηγούμενες μέρες, ωστόσο, οι γιατροί εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί με την κατάσταση του.

Μάλιστα, όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο Ζαν-Λουκ Τρουέγ, πρώην επικεφαλής της νευρολογίας στο γαλλικό νοσοκομείο Φος στην περιοχή Σιρέσνς, οι τέσσερις εβδομάδες σε τεχνητό κώμα ήταν το μάξιμουμ χρονικό διάστημα, ώστε να αρχίσει η αφύπνιση.

«Οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι. Πρόκειται για μια περίοδο σύγχυσης και είναι αδύνατον να γίνουν προβλέψεις. Χρειάζονται χρόνια για περιπτώσεις σοβαρών τραυμάτων του εγκεφάλου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πάντως η μάνατζερ του «Σούμι», Ζαμπίνε Κεμ, αμέσως μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου δημοσιεύματος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Θέλω να καταστήσω σαφές ότι οτιδήποτε αφορά την κατάσταση της υγείας του Μίχαελ Σουμάχερ και δεν προέρχεται από τους θεράποντες γιατρούς ή τους εκπροσώπους του θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως φημολογία. Επαναλαμβάνω πως δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.