Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Η μοριοδότηση των εκπαιδευτικών για πρόσληψη σε ΣΕΚ του ΟΑΕΔ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ιδρύονται πειραματικά ΣΕΚ Μαθητείας
.
Πειραματικές Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης Μαθητείας του ΟΑΕΔ ιδρύονται στις υπάρχουσες υποδομές των ΕΠΑΣ Καλαμακίου και Ηρακλείου Κρήτης. Στις σχολές αυτές θα λειτουργήσουν οι ακόλουθες τρεις ειδικότητες στην Ομάδα Προσανατολισμού Επαγγελμάτων Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας:

Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης, Τεχνίτης Εστιατορίου – Επισιτισμού και Τεχνίτης Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων φιλοξενίας (Ξενοδοχοϋπάλληλος).

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια τρία χρόνια και απευθύνεται σε απόφοιτους τουλάχιστον υποχρεωτικής τυπικής εκπαίδευσης, ηλικίας 18 έως 20 ετών. Μετά την εκπαίδευση και την επιτυχή συμμετοχή σε εξετάσεις, χορηγείται στους νέους επαγγελματίες πτυχίο αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και στη Γερμανία.

Στις Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις των Πειραματικών Σ.Ε.Κ. Μαθητείας εφαρμόζεται ενδοσχολικό πρόγραμμα μαθημάτων έως τριάντα πέντε (35) συνολικά ωρών εβδομαδιαίως. Ειδικότερα, εφαρμόζεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα τεσσάρων (4) ωρών εβδομαδιαίως, με δύο (2) μαθήματα Γενικής Παιδείας, Ελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά, που είναι κοινό για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικό πρόγραμμα έως τριάντα μιας (31) ωρών εβδομαδιαίως, που αποτελείται από μαθήματα Ειδικότητας (θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος) και ξένων γλωσσών.

Επιλογή μαθητών

Δικαίωμα εγγραφής στην Α΄ Τάξη έχουν οι νέοι και οι νέες που: α) κατέχουν τουλάχιστον απολυτήριο Γυμνασίου ή άλλο ισότιμο τίτλο, β) είναι ηλικίας 18 έως 20 ετών γ) προσκομίζουν βεβαίωση αποδοχής για την πραγματοποίηση της Μαθητείας υπογεγραμμένη από το νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης

Επιλογή Διδακτικού Προσωπικού – Κριτήρια

Η επιλογή των εκπαιδευτικών για τη διδασκαλία των μαθημάτων Γενικής Παιδείας (Ελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά),καθώς και των θεωρητικών μαθημάτων ειδικότητας (Οικονομικά, Πληροφορική, Υγιεινή και Ασφάλεια) γίνεται από το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό του ΟΑΕΔ ή από άνεργους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου.

Η επιλογή των εκπαιδευτικών για τη διδασκαλία των μαθημάτων ειδικότητας (θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος), καθώς και η διδασκαλία ξένων γλωσσών, γίνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Για την επιλογή λαμβάνεται υπόψη η άρτια γνώση του αντικειμένου καθώς και η επαγγελματική ή/και εκπαιδευτική εμπειρία αντίστοιχων ευρωπαϊκών συστημάτων.

Όσον αφορά τα μοριοδοτούμενα κριτήρια για τα πειραματικά ΣΕΚ ισχύουν ότι ισχύει μέχρι στιγμής για τις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ. Τα κριτήρια αυτά είναι τα ακόλουθα:

Διδακτική εμπειρία

Για κάθε ώρα διδακτικής εμπειρίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ο υποψήφιος λαμβάνει ένα μόριο

Μεταπτυχιακό

Το μεταπτυχιακό μοριοδοτείται με 1000 και το διδακτορικό με 2000 μόρια

Ανεργία

Για 12 μήνες συμπληρωμένης ανεργίας ο εκπαιδευτικός λαμβάνει 200 μόρια. Για ανεργία πέρα των 12 μηνών προστίθενται 20 μόρια για κάθε μήνα. Δηλαδή εκπαιδευτικός με 13 μήνες ανεργίας λαμβάνει 220 μόρια.

Οικογενειακή κατάσταση

Για κάθε τέκνο ο υποψήφιος εκπαιδευτικός λαμβάνει 100 μόρια

Κατάρτιση πινάκων

Για τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ15, ΠΕ16 καταρτίζονται πίνακες με βάση το άθροισμα των μορίων διδακτικής εμπειρίας, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού, εφόσον υπάρχουν, μορίων οικογενειακής κατάστασης και ανεργίας.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας λαμβάνεται υπόψη ο βαθμός του πτυχίου ενώ αν παρατηρηθεί εκ νέου ισοβαθμία το επόμενο κριτήριο είναι ο αριθμός των τέκνων,

Ώρες διδασκαλίας

Σε ιδιώτες ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς μπορούν να ανατεθούν τόσες ώρες διδασκαλίας όσες είναι οι ώρες του πρωτοδιόριστου εκπαιδευτικού. Εκ των προσλαμβανομένων το 30% θα είναι άνεργοι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.