Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Τσέχοι μαθητές συγκέντρωσαν 20 τόνους ρούχα για τους συνομήλικούς τους Σύρους πρόσφυγες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα μεταφερθούν στην Ιορδανία που φιλοξενούνται πολλά παιδιά από τη Συρία.

Τσέχοι μαθητές συγκέντρωσαν περισσότερους από 20 τόνους ρούχων για τους νεαρούς Σύρους που βρίσκονται αντιμέτωποι με ανθρωπιστική κρίση στη χώρα τους, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της Τσεχίας.

«Τα παιδιά μάζεψαν πολλά ρούχα καλής ποιότητας, πολλά από τα οποία είναι αφόρετα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Πάβελ Νόβακ. Τα ρούχα συγκεντρώθηκαν από μαθητές περίπου 100 σχολείων πριν από τα Χριστούγεννα.

Στις 20 Ιανουαρίου τρεις τόνοι ρούχων θα μεταφερθούν με στρατιωτικό αεροπλάνο στην Ιορδανία, τη χώρα που φιλοξενεί μεγάλο αριθμό Σύρων προσφύγων. Τα υπόλοιπα ενδύματα θα δοθούν σε χώρες που φιλοξενούν πολλά παιδιά από τη Συρία.

Από την πλευρά τους, Πολωνοί εθελοντές έχουν συγκεντρώσει 26 τόνους τροφίμων και ενδυμάτων για τους Σύρους πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στη Βουλγαρία, ανταποκρινόμενοι στην έκκληση του ΟΗΕ για αποστολή «επείγουσας βοήθειας» στους ανθρώπους αυτούς.

Από την έναρξη των συγκρούσεων στη Συρία, τον Μάρτιο του 2011, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 130.000 άνθρωποι ενώ, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο αριθμός των προσφύγων και των εκτοπισμένων ξεπερνά τα 2,4 εκατομμύρια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.