Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΙΣΑ: Σταματήστε την άδικη φορολόγηση των γιατρών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έκκληση να σταματήσει η άδικη φορολόγηση των γιατρών για «πλασματικά» εισοδήματα απευθύνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, μέσω επιστολής που υπογράφει ο Πρόεδρός του, Γιώργος Πατούλης, στον υφυπουργό Υγείας, Αντώνη Μπεζα, ενώ κοινοποιείται και στους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών καθώς και στον υφυπουργό Οικονομικών.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

«Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Στη συνάντηση μας την 7η Νοεμβρίου 2013, που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων του ΔΣ του ΙΣΑ των επαγγελματικών ενώσεων των εργαστηριακών γιατρών μας, λάβαμε την προσωπική σας διαβεβαίωση για απευθείας και άμεση συνεννόηση του Υπουργείου Υγείας με το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση για τα πιστωτικά τιμολόγια του rebate και του clawback.

Σας υπενθυμίζουμε ότι, αν δε ληφθούν άμεσα μέτρα, θα προκύψει τεράστιο πρόβλημα από την έκδοση πιστωτικών τιμολογίων (για rebate και clawback) μέσα στο 2014, τα όποια θα αφορούν την χρήση του 2013: Αν τα πιστωτικά τιμολόγια δεν εκπέσουν από τα έσοδα του 2013, στα όποια άλλωστε αφορούν, οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί μέλη μας, και πολύ περισσότερο οι ιατρικές εταιρείες, θα κληθούν να πληρώσουν δυσβάστακτους φόρους για εισοδήματα που ουδέποτε εισέπραξαν!... ούτε και θα εισπράξουν!

Πέραν των απαράδεκτων καθυστερήσεων σε ληξιπρόθεσμα και τρέχουσες οφειλές του ΕΟΠΥΥ και πέραν του γενναίου κουρέματος των πρότερων Ασφαλιστικών Ταμείων που υπέστησαν τα δεδουλευμένα των γιατρών μας, θα προστεθεί τώρα και μια επιπλέον ΑΔΙΚΗ δυσβάσταχτη φορολόγηση για «πλασματικά» εισοδήματα!

Είναι βέβαιο ότι τόσο οι γιατροί της Αθήνας όσο και οι ιατρικές εταιρείες, αδυνατούν να πληρώσουν τέτοιες φορολογικές επιβαρύνσεις, οπότε αδίκως και χωρίς να φταίνε, θα βρεθούν απέναντι σε διοικητικές και ποινικές κυρώσεις για φορολογικά χρέη ποσών που ποτέ δεν εισέπραξαν… Η μόνη λύση που τους απομένει, είναι το λουκέτο!

Έχουμε φτάσει στα μέσα του Ιανουαρίου χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση για το συγκεκριμένο καυτό πρόβλημα του ιατρικού κλάδου.

Σας παρακαλούμε όπως μας γνωστοποιηθεί άμεσα ο τρόπος που θα κλείσει η χρήση του έτους 2013, αφού όπως γνωρίζετε, έχουν ήδη ανακοινωθεί οι ημερομηνίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων του οικονομικού έτους 2014.

Κε Υπουργέ, ευελπιστούμε ότι δε θα επιτρέψετε αυτή την αδικία που πνίγει το ιατρικό σώμα με ένα φορολογικό χαράτσι για ποσά που ποτέ δεν εισπράχθηκαν. Σας ενημερώνουμε ότι οι γιατροί μας έχουν ξεπεράσει τα όρια της αντοχής τους διότι πλέον η οικονομική ομηρία και ο αφανισμό τους αποτελεί καθημερινή απειλή μέχρι τελικής πτώσης.

Πιστεύουμε ότι η παρέμβασή σας θα είναι άμεση και αποτελεσματική προς την αποκατάσταση της δικαιοσύνης».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.