Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ο χάρτης της πείνας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είναι οι άνθρωποι που είχαν μία φυσιολογική ζωή και σήμερα στήνονται στην ουρά για φαγητό,ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης. Το enikos.gr επικοινώνησε με μεγάλους δήμους της χώρας και κατέγραψε την κατάσταση που επικρατεί. Ιστορίες ανθρώπων που συγκλονίζουν και δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος.

Αθήνα

Στην Πρωτεύουσα ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν καταγραφεί στις λίστες της δημοτικής αρχής και λαμβάνουν βοήθεια σε φαγητό και στέγη ξεπερνά τις 20.000. Όπως μας λένε οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών πρόνοιας, αυτό που τους έχει εντυπωσιάσει είναι το γεγονός ότι το 40% αυτών των ανθρώπων έχει ολοκληρώσει τη φοίτησή του στο λύκειο.

Θεσσαλονίκη

Δραματική είναι η κατάσταση και στην συμπρωτεύουσα καθώς 19.000 άνθρωποι καταφεύγουν στις υπηρεσίες πρόνοιας του δήμου Θεσσαλονίκης, κυρίως ανασφάλιστοι που θέλουν να επωφεληθούν από τα βιβλιάρια πρόνοιας. Καθημερινά ο δήμος εξυπηρετεί 1.000 άτομα, από όλο τον νομό Θεσσαλονίκης, στα συσσίτια ενώ οι υπεύθυνοι τονίζουν την ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών εξαιτίας των αυξανόμενων αναγκών.

Πειραιάς

Περισσότεροι από 5.000 Πειραιώτες ζουν με ετήσιο εισόδημα κάτω από 5.000 ενώ εισόδημα έως 8.000 δηλώνουν 2.500 δημότες. Λόγω της κατάστασης ο δήμος έχει δημιουργήσει φροντιστήριο για τα παιδιά οικογενειών που οι γονείς είναι άνεργοι. Στο φροντιστήριο, αυτή τη στιγμή, φοιτούν 350 παιδιά.

Πάτρα

Οι άνθρωποι των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου δηλώνουν συγκλονισμένοι από την ιστορία του συμπατριώτη τους που πριν από 4 χρόνια ήταν χορηγός των συσσιτίων και προσέφερε είδη πρώτης ανάγκης και σήμερα πηγαίνει κάθε μέρα στις εγκαταστάσεις του δήμου για ένα πιάτο φαΐ. Στην Πάτρα 3 με 3.500 πολίτες έχουν απευθυνθεί στον δήμο ζητώντας να πάρουν βιβλιάριο απορίας

Ηράκλειο Κρήτης

Οι άνθρωποι του δήμου μας μιλούν για ένα φαινόμενο που ίσως έως σήμερα να μην είχε καταγραφεί. Κάνουν λόγο για 100 δημότες που ενώ έχουν σπίτι, περνούν ολόκληρη την ημέρα τους σε δημοτικές εγκαταστάσεις καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν κανένα από τα χαράτσια και τους λογαριασμούς και ουσιαστικά τα έχουν εγκαταλείψει. Ο δήμος σήμερα βοηθά 800 οικογένειες.

Δραπετσώνα-Κερατσίνι

Περισσότερες από 600 οικογένειες ζητούν την βοήθεια του δήμου και όπως λένε οι άνθρωποι των υπηρεσιών, αυτό που τους συγκλονίζει είναι ότι πολλοί από αυτούς είναι άστεγοι και πρόκειται για ανθρώπους που μέχρι πριν από λίγα χρόνια είχαν μία εντελώς φυσιολογική και αξιοπρεπή ζωή.

Καλλιθέα

1200 οικογένειες που ζουν με ετήσιο εισόδημα κάτω από τις 5.000 επισκέπτονται τον δήμο ζητώντας βοήθεια ενώ οι εκπρόσωποι του δήμου μας λένε ότι αυτός είναι ο επίσημος αριθμός καθώς βοήθεια ζητούν και άνθρωποι που ξεπερνούν κατά λίγα ευρώ το όριο των 5.000.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.