Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Μπλοκάρουν μετάθεση φαντάρου πολύτεκνης οικογένειας με ανάπηρο πατέρα... για να κάνει τον μπάρμαν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο διοικητής της μονάδας 298 Μ/Κ ΤΠ, στη Σάμο, αρνείται να προωθήσει τα δικαιολογητικά μετάθεσης φαντάρου πολύτεκνης οικογένειας με ανάπηρο πατέρα, για να κάνει τον μπάρμαν στη λέσχη αξιωματικών, σύμφωνα με επιστολή καταγγελίας που έλαβε η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων.

"Εμείς απαιτούμε από το ΓΕΣ να παρέμβει άμεσα για να επιβάλλει την εφαρμογή του νόμου και των διαταγών του, φροντίζοντας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των φαντάρων όπως έχειδ εσμευτεί ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος", δηλώνουν τα μέλη της Επιτροπής.

Ακολουθεί ολόκληρη η σχετική καταγγελία:

ΣΤΟ 298 Μ.Κ ΤΠ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΦΑΝΤΑΡΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΟ ΠΑΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΡΜΑΝ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Για μια ακόμη φορά ο Στρατός δείχνει το σκληρό του πρόσωπο και όπως πάντα απέναντι στους συναδέλφους με τα μεγαλύτερα προβλήματα, σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη, παραβιάζοντας νόμους και σχετικές διαταγές.

Σύμφωνα με επιστολή καταγγελίας που έλαβε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, στο 298 Μ/Κ ΤΠ, στη Σάμο, ο διοικητής της μονάδας αρνείται να προωθήσει τα δικαιολογητικά που του προσκόμισε ο συνάδελφος, διεκδικώντας μετάθεση κοντά στον τόπο καταγγωγής του για κοινωνικούς λόγους. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο εν λόγω συνάδελφος χρησιμοποιείται στη Λέσχη Αξιωματικών του νησιού, έχοντας» ενθουσιάσει» τον Ταξίαρχο με τις επαγγελματικές του ικανότητες, ιδιαίτερα ως μπάρμαν. Αντί λοιπόν ο διοικητής να εφαρμόσει τις σχετικές διαταγές του ΓΕΣ, μπλοκάρει τη μετάθεση του, επιδιώκοντας να τον κρατήσει τις Γιορτές στην Λέσχη Αξιωματικών για να τους φτιάχνει ποτά, υποσχόμενος ότι θα πάρει μετάθεση μετά τις 10 Ιανουαρίου!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο συνάδελφος παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο στο ΚΕΝ Ναυπλίου και μετά πήγε για εκπαίδευση στην Καστορία, για να ακολουθήσει η μετάθεση του στην Σάμο. Είναι ενδεικτικό ότι ούτε στο ΚΕΝ Ναυπλίου δέχτηκαν τα δικαιολογητικά που είχε μαζί του, ενώ στο 298 Μ/Κ ΤΠ εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα, ο διοικητής αρνείται να τα στήλει στο ΓΕΣ, όπως έχει υποχρέωση. Επισημαίνεται ότι ο συνάδελφος παρέδωσε τα έγγραφα που είχε στη διάθεση τους στην Στρατολογία της μονάδας τη δεύτερη μέρα που παρουσιάστηκε στην Σάμο.

Αξίζει όμως να θυμίσουμε στους υπευθύνους ότι ο συνάδελφος είναι παιδί τετραμελούς οικογένειας, όπου στον πατέρα του έχει διαγνωστεί αναπηρία 80 %. Η οικογένεια αντιμετωπίζει τεράστια οικονονικά προβλήματα, που εντείνει η μετάθεση του φαντάρου μακρυά από το σπίτι του, καθώς πρόσφατα επιτροπή του Γεωργιάδη έκοψε ένα σημαντικό ποσό από το επίδομα αναπηρίας!

Το πόσο άδικη και παράνομη είναι η συμπεριφορά της διοίκησης στο 298 Μ.Κ ΤΠ αποδεικνύεται και από ένα άλλο γεγονός. Ο δεύτερος γιος της οικογένειας, όταν υπηρέτησε σχετικά πρόσφατα δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα: παρουσιάστηκε στο ΚΕΝ Ναυπλίου, εκπαιδεύτηκε ως μάγειρας στο Γύθειο και έλαβε μετάθεση κοντά στον τόπο καταγωγής του!

Τώρα γιατί αρνούνται να εφαρμόσουν τον νόμο και τις σχετικές διαταγές; Για να έχουν μπάρμαν στις γιορτές;

Εμείς απαιτούμε από το ΓΕΣ να παρέμβει άμεσα για να επιβάλλει την εφαρμογή του νόμου και των διαταγών του, φροντίζοντας για την υπεράσπιση των δικιαωμάτων των φαντάρων όπως έχειδ εσμευτεί ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ



Πηγή: http://www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.