Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Δίνει μάχη για τη ζωή του ο Μ. Σουμάχερ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κρίσιμες ώρες για τον Μίκαελ Σουμάχερ ο οποίος νοσηλεύεται με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 τραυματίστηκε, ενώ έκανε σκι στην περιοχή Μεριμπέλ των γαλλικών Άλπεων.

Ο Σαμπίν Κεμ, διευθυντής του Μ. Σουμάχερ, δήλωσε αργά χθες το βράδυ πως η σύζυγός του Κορίνα, η κόρη του Τζίνα Μαρία και ο γιος του Μικ βρίσκονται σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι γιατροί του κορυφαίου πιλότου της Formula 1, προκειμένου να ενημερώσουν για την πορεία της υγείας του, τόνισαν ότι δεν μπορούν ακόμη να κάνουν κάποια πρόβλεψη, ενώ παρακολουθούν την πορεία της υγείας του ώρα με την ώρα.



Καθηγητής Ζαν - Φρανσουά Παγιέν, της μονάδας εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γκρενόμπλ, δήλωσε πως «είναι σε κρίσιμη κατάσταση από την άποψη της εγκεφαλικής ανάνηψης. Αν δεν φορούσε κράνος, δεν θα ήταν εδώ τώρα».



Οι γιατροί έχουν θέσει τον Σουμάχερ σε ελεγχόμενο κώμα, προκειμένου να ανακουφιστεί από την πίεση ο εγκέφαλός του, η οποία προκλήθηκε από τα χτυπήματα κατά τη διάρκεια του ατυχήματος. Ο νευροχειρουργός Στέφεν Σάμπαρντ ανέφερε ότι η μετεγχειρητική ακτινογραφία έδειξε «διάχυτες αιμορραγικές πληγές» και στις δύο πλευρές του εγκεφάλου του Σουμάχερ. Με βάση την εμπειρία των γιατρών υπάρχουν στο παρελθόν άτομα που κατάφεραν να επιβιώσουν από παρόμοιες κακώσεις. Ωστόσο, εφόσον σταθεροποιηθεί η κατάσταση του ασθενούς, θα χρειαστούν αρκετοί μήνες, προκειμένου να επιτευχθεί πλήρης ανάνηψη.



Οι γιατροί έχουν χαμηλώσει τη θερμοκρασία του σώματος του Σουμάχερ στους 34 – 35 βαθμούς Κελσίου, συμπληρωματικά με το τεχνητό κώμα, επιβραδύνοντας το μεταβολισμό του, κάτι που θα βοηθήσει στον περιορισμό της φλεγμονής.




Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.