Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Μπαίνει στο τραπέζι το επίδομα γάμου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επαναδιαπραγμάτευση της Εθνικής Σύμβασης Εργασίας που λήγει σήμερα θα επιδιώξει η ΓΣΕΕ στο αμέσως προσεχές διάστημα, με στόχο την παράταση της χορήγησης του επιδόματος γάμου και, κυρίως, την επανεξέταση μισθολογικών παραμέτρων που έμειναν έξω από τη συμφωνία με τους εργοδότες τον περασμένο Μάιο.

Την ίδια στιγμή, αναμένεται εντός του Ιανουαρίου και η υπογραφή της νέας κλαδικής σύμβασης για 500.000 εμποροϋπαλλήλους, καθώς σήμερα λήγει η τρίμηνη μετενέργεια ισχύος της προηγούμενης σύμβασης και, αν δεν υπάρξει νέα σύμβαση, τότε οι 500.000 εργαζόμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ατομικές και επιχειρησιακές μόνο συμβάσεις.

Προκειμένου, λοιπόν, να υπογραφεί κλαδική σύμβαση, οι δύο πλευρές (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ) συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο τριών σημείων που προβλέπει:

Την αποσύνδεση των μισθών της κλαδικής σύμβασης από την Εθνική Σύμβαση Εργασίας.

Τη σύσταση μικτής επιτροπής (εργαζομένων-εργοδοτών) για την υποβολή της τελικής πρότασης με τους όρους της νέας σύμβασης.

Την αξιολόγηση των όρων που περιλαμβάνουν οι τέσσερις πιο αντιπροσωπευτικές κλαδικές συμβάσεις των εμποροϋπαλλήλων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως, για παράδειγμα, της Γαλλίας και της Ιταλίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.