Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Απολογήθηκε για την αντισημιτική χειρονομία ο Πάρκερ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η φωτογραφία με την αντισημιτική χειρονομία του Πάρκερ που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, οδήγησε τον Γάλλο σταρ του ΝΒΑ σε… απολογία. 




Ο Τόνι Πάρκερ είχε απαθανατιστεί στο πλευρό του κωμικού Ντιαντόν να κάνει την αντισημιτική χειρονομία «quenelle» και η φωτογραφία αυτή ήρθε στο φως της δημοσιότητας βάζοντας τον άσο των Σπερς στο… μάτι του κυκλώνα.

Λίγες ώρες μετά την ίδια χειρονομία που έκανε ο Νικολά Ανελκά και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων το ίδιο συνέβη και στον Γάλλο ΝΒΑer ο οποίος πάντως έσπευσε να απολογηθεί.

«Από τη στιγμή που έμαθα για τη σοβαρότητα αυτής της χειρονομίας, είναι βέβαιο ότι ποτέ δεν θα την επαναλάβω και ζητώ συγγνώμη για όποια παρεξήγηση ή κακό προκάλεσαν οι πράξεις μου. Η συγκεκριμένη χειρονομία αποτέλεσε μέρος της γαλλικής κουλτούρας για πολλά χρόνια και μόλις πρόσφατα έμαθα για τις αρνητικές πτυχές που σχετίζονται με αυτή. Όταν φωτογραφήθηκα να κάνω αυτή τη χειρονομία πριν τρία χρόνια, νόμιζα πως ήταν μέρος κωμικής πράξης και δεν γνώριζα ότι θα μπορούσε με οποιοδήποτε τρόπο να είναι προσβλητική ή επιβλαβής. Ελπίζω αυτό το γεγονός είναι επιμορφωτικό για άλλους καθώς πρέπει να γνωρίζουμε ότι πράγματα που ίσως δείχνουν αβλαβή μπορούν στην πραγματικότητα να έχουν ιστορία μίσους και πόνου», ανέφερε ο Πάρκερ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.