Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς βιβλία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι θα γινόταν αν όλοι είχαν e-books.

Πολλοί επιλέγουν τα e-books στη θέση των παραδοσιακών βιβλίων και πλέον πολλοί συγγραφείς πέρα από την έντυπη μορφή των «δημιουργημάτων τους» φροντίζουν να ετοιμάζουν και μια… ηλεκτρονική έκδοση αυτών.

Τι θα γινόταν όμως αν δεν υπήρχαν τα βιβλία όπως τα γνωρίζουμε και είχαμε μόνο e-books;

Διαβάστε παρακάτω μερικές σκέψεις, που κατέγραψε η Lance Pauker , στο thoughtcatalog.com:

1. Φανταστείτε μια βιβλιοθήκη γεμάτη με μερικές ηλεκτρονικές συσκευές, αραδιασμένες επάνω στα τραπέζια. Πώς θα σας φαινόταν; Αν τα παραδοσιακά βιβλία αντικατασταθούν εξ ολοκλήρου από e-books, αυτό θα σημάνει και το… τέλος των παραδοσιακών βιβλιοθηκών. Θυμηθείτε πώς αισθανόσασταν κάθε φορά που μπαίνατε στο χώρο μιας βιβλιοθήκης. Απόλυτη ησυχία και η μαγεία των βιβλίων να σας συντροφεύει.

2. Δε θα μπορούσατε να σημειώσετε κάτι επάνω σε αυτό, να τραβήξετε μια γραμμή κάτω από μια φράση που θα σας άρεσε, ή τη χρειάζεστε για να ανατρέξετε σε αυτήν κάποια άλλη στιγμή. Φανταστείτε πόσο δύσκολο θα γινόταν το διάβασμα για το σχολείο ή το πανεπιστήμιο, αν όλα σας τα συγγράμματα ήταν φορτωμένα μέσα σε ένα e-book.

3. Τα βιβλία σας «ταξιδεύουν». Κάθε φορά που γυρνάτε τη σελίδα, αναμένετε κάτι καινούριο, κάτι διαφορετικό… με τα e-books δεν αλλάζετε ποτέ σελίδα. Κοιτάτε πάντα την ίδια οθόνη με τα μικρά γραμματάκια.

4. Δε θα μπορούσατε να πάτε μια βόλτα τη σύντροφό σας σε ένα βιβλιοπωλείο, για να της δείξετε πόσο ενδιαφέρων τύπος είστε.

5. Δε θα μπορούσατε να νιώσετε ξανά τη «μυρωδιά ενός καινούριου βιβλίου».

6. Δε θα μπορούσατε να δανείσετε βιβλία σε φίλους σας και να κάνετε κι εσείς το ίδιο.

7. Δε θα μπορούσατε να «φτύσετε» ξανά το δάχτυλό σας για να γυρίσετε τη σελίδα. (Ορισμένοι το βρίσκουν συναρπαστικό!)

8. Το να απενεργοποιήσετε ένα e-book, δεν έχει καμία σχέση με το συναίσθημα που νιώθει κανείς όταν έχει μόλις διαβάσει την τελευταία φράση από ένα βιβλίο και το κλείνει με ικανοποίηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.